Tisdag: När dimman aldrig vill släppa taget

Han: Klockan ringer som vanligt 06:30. Stapplar upp, PepTalks morgonrapport: Asian stocks and U.S. futures drifted Tuesday after the S&P 500 Index failed at another attempt to break a record high amid an impasse over U.S. stimulus measures. The dollar dipped and Treasuries climbed. Stocks slipped in Japan and South Korea and fluctuated in Hong Kong, China and Australia. S&P 500 futures were little changed. The U.S. benchmark again ended below its February closing record. Hong Kong’s Hang Seng Index edged up 0.17%. Japan’s Nikkei 225 fell 0.50% and South Korea’s KOSPI was down 0.38% after returning from a holiday.
Down Under, the ASX 200 rose 0.55%. Victoria state (Austarlia) reported the lowest daily rise in new COVID-19 cases in a month on Tuesday, raising cautious hopes of an ease in the country’s second wave of infections…

Etc etc.

Redan mycket varmt, fuktigt Havet sover fortfarande. Dimma, Fimpan syns inte med måsarna är vakna och småpratar om dagens äventyr. Morgontidningarna. Ännu en recension av Åsa Linderborgs dagbok ”Året med 13 månader”, en personlig skildring av metoo-året 2017-2018.
Har läst den, redan skrivit tre recensioner men förkastat dem alla. En version: ”Enligt den manliga vulgärkritiken iscensattes Metoo av en gäng hysteriska fruntimmer med sexproblem som med mediernas hjälp startade en häxjakt på män som tror att de är män. Tyvärr får de idioterna vatten på sin kvarn av Åsa Linderborgs bok…”
Men fortfarande osäker på vad jag tycker.
Ber Tomat-Hasse läsa den, Han är klok, kom förbi i går kväll lagom till middan.

Jordbrukare.

För varmt för att arbeta. Bara Lasse två stugor bort är energisk:

För egen del ser jag bara ut som jag jobbar. Har bara fått upp vindbrädorna på Hennes nya växthus. Lyssnar på Epstein & Nordegren på P1. Lyssnar på Folkhälsomyndighetens presskonferens. Innan jag somnar i soffan förstår jag att allt har hänt men ingenting förändrats sedan förra presskonferensen.
Hon, dennadär, är inte längre hobbyodlare – hon är jordbrukare och nu är skördetid. Finns alltid en ledsen tomatplanta som behöver handpåläggning. Dessutom skapar hon konst, förmodligen utan att vara medveten om det.

Dagens konstverk.


Ulf Svensson kommer cyklande, ska justera årsmötesprotokollet. Han är navet i vår stugföreningen, även om han avgått som ordförande. Vi sitter i skuggan och pratar. Han har varit i skogen och kämpat mot granbarkborren, en plåga här i Småland.
Cyklar till Ulrika & Jocke längre bort på Havsvägen. Ulrika sitter också i styrelsen, behöver hennes signatur. Jocke har marktegel som jag också vill ha.
– Kanske kan vi titta på det i morgon?

5-O’clock drink på sjösidan. Champagnedrink a la Don Peppe, inte alls så god god som hennes.
Hennes smörstekta rödspättafiléer däremot!!
– I fortsättningen blir det färsk fisk varje tisdag.
Nu fryser hon.
– Säger att hon vill se ett program om Öland.
Jag sitter kvar här ute, skriver detta trams.
Tror jag tar en glas till.
L’Instant Sud, en Syrah + Cabernet som vi beställt en hel låda av.

Hon: Inte riktigt som mammas, men nästan 🙂

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s