Söndag: Jag mötte Lennart – igen

Innan Lennart kom.

Han: Igår kväll var vi på kräftskiva hos Hasse och Kicki och Emma och Fanny och när jag borde ha gått hem kom Lennart och det blev så himla trevligt att det inte känns som det blir nån grogg idag… jag menar blogg.
– Vi har mötts tidigare, på samma plats och i samma mängd.
Lennart är alltså namnet på värdinnans livsfarliga nattfösare – tänk päronkonjak och du fattar.
Idag har jag cyklat genom skogen till Södra Kärr och tillbaka. Detta för att visa henne jag till slut följde med hem, att jag är en fin människa innerst inne.
Minst en mil över stock och sten.
Hon ville titta på några tomatplantor.

Limoncello på g…

Hon: ja förstod att det skulle bli en prövning… men du klarade det, även hinderbanan över stock och sten på vägen dit. Glad jag gick med på att köra den lättare, kortare vägen hem även om det innebar ett par kilometer på E22:an. Utan hjälm…

Och på tal om alkohol, jag hittade ett förenklat recept på limoncello som var gjort på grappa istället för vodka. Lät gott fast jag inte gillar grappa… konstigt! Men in case tog jag fifty-fifty (vodka/grappa). Vi har haft en flaska grappa stående i åratal så det känns nästan som självförsörjning att utnyttja den. Och för den delen har de inte limoncello på systemet i Torsås, det får man beställa i så fall. Och vår flaska är nästan slut. Blir spännande smaka denna om några dagar när den dragit färdigt. Blir den god har jag grappa för minst en sats till :).

Vi har ofta, eller nästan alltid, lite limoncello i bubblet vid Femdrinken. Och lite fläder, och en droppe gin. Ja jag tog det lugnt igår och har inga problem med tanken på alkohol, även om det skönt med en och annan dag utan 😉

Ser två bubblor…

Tror min fermentering av chilisåsen har börjat. Man kan se en liten och en stor bubbla precis i framkant. Hoppas, hoppas!!! Annars skiter jag i fermentering och kokar såsen istället. Lagt ner surdegen, tycker inte det blir bättre bröd direkt, bara krångligt. Och det lite samma ju, ska också bubbla…

Ps. Husse, det är fler som är lite trötta idag…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s