Söndag: In i eller ut ur dimman?

Morgonvy med musik.

Hon: vad fint Peppe! Men bara tre grader ute, kallaste natten sedan i våras tror jag. Var ute och kollade i växthusen vid sju, han sov då, och höjde värmen i fläktarna. Gjorde också iordning degen som jäst under natten. Två limpor. Skulle sedan jäsa två timmar till… men nu äntligen klara, pust!

9.30, klart! Har alltså tagit 5,5 dygn då…

Kollade också till min senaste fermentering av gul chili. Bubblar på bra nu!

Gul sriracha på g

Och så måste jag visa mina fyra små krukor med basilika som fortfarande leverera nya fina blad. Ok, de ser kanske inte jättemycket ut för världen längre, jag tar ganska mycket av dem nästan var dag, men med tanke på att jag bara satte frön i en liten kruka och det redan i månadsskiftet mars/april, så är det väl helt otroligt bra. Tycker jag 🙂

7 april, de börjar gro…
Drygt 6 månader senare…

Hon: och så flyger tranorna söderut… streck på streck hela morgonen. Mäktigt!

Och glöm inte att sätta på ljudet!!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s