Måndag: Mellan eld och vatten

Han: Människan lärde sig kontrollera elden för ungefär en miljon år sedan. Elden gjorde att vi slapp äta rått kött och snart kunde sno ihop en flamberad pepparstek med potatisgratäng á la dauphinoise på en vanlig måndag.
– Och kanske kunde tända en välrullad cohiba efteråt.
Men framför blev elden någonting att samlas kring och det är vad vi gjort idag. Vi har eldat upp grenar och den gamla trallen hos Margareta. Självklart gned jag jag två pinnar mot varann och det tog ett tag innan tändvätskan började brinna.

Och det ena ger det andra. Eld och vatten är motpoler. Hon blev varm av elden och drogs till havet. Årets sista dopp?

Hon: men du missade ju när jag dök i, med huvudet före… skulle alltså simmat ut en gång til!! Det var faktiskt skönare än det kändes när jag bara stod med fötterna i därinne och tog upp tång. Det var kallt. Så jag tänkte inte ens tanken att doppa mig två gånger. Dumt! Och frågan är om det blir fler sådana här sköna, varma dagar så man känner för att bada trots max 14 grader.

Kollade faktiskt inte temperaturen idag, kändes egentligen mer som 12 grader… men står 14 på vädersidorna och det var 15 grader för någon dryg vecka sedan.

Han: Och så ännu ett hösttecken:

Höj ljudet…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s