Torsdag: Inget fel på invandrande men…

Mr Mink, I pressume?

(uppdaterad 16:35, 14:56)

Han: Branschen överlevde att Versace, Gucci och Prada gick över till djurvännernas sida. Nu verkar coronan ta död på både minkar och pälsindustrin.
Om jag hade anlag för konspirationsteorier (vilket inte bara Trump har) skulle jag genast ana att det är djurrättsaktivisterna som smittat minkarna – de brukar ju strunta i djuren bara de får jävlas med farmarna.
– Att mink-coronan bröt ut i just Sölvesborg är också logiskt.
De flesta djurrättsaktivister avskyr även SD som pesten (Göteborgsvits) och smittan har nu tvingat partiet att ta ställning mot sina kärnväljare (minkbönderna) i detta sitt starkaste fäste.

Sverigedemokraterna gör alltså gemensam sak med Miljöpartiet och Vänstern och kräver att minkfarmerna stängs. En ohelig allians som ger virus i hjärnorna på alla som är emot allt som SD står för och röstat för allt som Jimmie Åkesson är emot.
För egen del har jag blivit alltmer blödig när det gäller minken.
Jag menar vår mink, den som vi tidvis beskyllt för att vara en mård men som vi nu är säkra på är en mink.
I alla fall jag. Detta efter att Rolfs och Caisas pöjk Jonas filmat minken på Badbryggan, inklusive lekfullt simmande i viken.
– Så simmar inte mården. Den håller till i skogen.
Säger Rolf och han vet, för han håller själv till i skogarna kring Emmaboda.

Så himla söt! Förhoppningsvis har denna vår mink inga kusiner i SD-land. Åtminstone inga ensamkommande släktingar som vill flytta hit, leva på bidrag från vårt fiskrens och ta jobbet från vår fina mink som också är utböling, men en fin sån och och … äsch, nu tänkte jag ju nästan som en sverigedemokrat, men du fattar vad jag menar.

Hon: den där bilden är väl på uttern… filmen Jonas visade var däremot en mink, fast en väldigt stor sådan. Och det var nog den vi hade här i våras också och inte en mård, men det var inte den här bilden Peppe!

Komposten fylls på, sakta men säkert…

Annars är det fullt fokus på höststädning i trädgården och i växthusen. Jättetrist, så det går långsamt framåt… men det roliga är att man så smått kan börja sätta fröer nu, om man vill tjuvstarta här inne alltså.

Satte två x fyra fröer till små kruktomater igår, som förhoppningsvis blir en tidig skörd inomhus någon gång efter jul. Spännande se hur lång tid det tar innan det blir tomater, om det blir några… Måste bara fixa en bra lampa med dagsljus så de får tillräckligt med ljus i vinter.

Två små kruktomatsorter, fyra frön i vardera krukan

En del av mina långsammaste chilisorter ska jag också börja sätta i dagarna. Men först måste jag ta hand om de sista kvarvarande på plantorna från i år. En liten burk med en supergod sambal oelek med limejuice, och tre burkar med ren chilimarmelad fick jag gjort idag. Nu tror jag det blir soffan och en bok faktiskt. Han sover middag…

Chilimarmelad och sambal

Han: Älskar hennes marmelad, särskild med lite kanel och ingefära, men kan inte släppa dagens scoop: Minken! Har efter en hel dags arbete som enda lokalreporter kommit över en unik film, som vår källa Rolf skickat oss anonymt. Frågan alla ställer sig på udden:
– Är detta som mink som den pälsklädde besökaren vi hade utanför vår köksdörr i våras???
Döm själv:

Publicerat av

2 reaktioner till “Torsdag: Inget fel på invandrande men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s