Tisdag: tänt var det här!

Extra ljus, värme och lusförgörarmedel

Hon: förutom hämtat julpynt och städat upp i lagret hämtade vi också upp diverse postorderleverenser uppe i byn. Den bästa kom från Sneckenströms. Neemolja för att ta kål på bladlössen, fiberduk för att skydda mot frost och så bäst av allt; små lampor med dagsljus för mina små nyplanterade tomater. Så himla fiffig lösning. Man sticker liksom ner lampan i jorden, sedan kan man dra upp den allt eftersom plantan växer, typ som en gammal radioantenn.

Ok, basilikan fick också hänga på eftersom den hade större kruka som lampans fot fick ”stå i”. Ska också testa om jag kan driva upp små gurkor härinne i vinter. De är precis nysatta så de står fortfarande på golvvärmen i badrummet och har inte tittat upp än. Har en lampa till dem också sen.

Gurkan Passandra på g, hoppas jag. Hade bara två fröer kvar, så bara att hålla tummarna.
Väldigt bra sprutt för så liten lampa måste jag säga 🙂

Och snart blir det juleljus också. Man måste väl ändå kunna börja pynta lite nu till helgen tänkte jag. Känns ju väldigt bra att veta att jag bara kan gå en bit bort för att hitta grön mossa, hur mycket som helst faktiskt. Slippa springa söder runt för att hitta en blomsteraffär som säljer små små påsar svindyrt.

Glögg, mojito eller te, det är frågan…

Och om det är dags att pynta, är det dags för glögg, med risk för att man tröttnat lagom till första advent då. Men årets årgångsglögg kan man ju alltid tjuvstarta med. Smakar ändå aldrig glögg, utan nån annan trendig smak för året.

Han: Har inte mycket att tillägga. Hennes ”himla fiffiga lampa” som hon kan dra upp den allt eftersom plantan växer, ”typ som en gammal radioantenn” är alltså en blomlampa med teleskopskaft. För egen del lyssnar jag på dgens presskonferens medan jag skruvar ihop en ungspannkaka med bacon och vildäpplen från andra sidan viken. Och apropå tekniska prylar har jag äntligen provat den franska éplucheur de pommes som vi fick av Kinna & Bomme för några år sedan.
– Denna fiffiga apparat skulle man också kunna kalla för mekanisk äppelskalare.

Och tjockpannkakan blev helt okej med hennes nyskördade morötter, Netas lingonsylt och några halvtorra chili av gammal vana.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s