Torsdag: och imorgon är det fredag!

(uppdaterad 18:45, 18:15, 17:45)

Nedmontering och prep för nästa säsong

Hon: ännu en produktiv dag, känns bra! Fortsatt med städning, idag av växthus 1 som ska tömmas, saneras och preppas med krukor och jord för sättning och omplantering av nästa års skörd. Skittråkigt, precis som storstädningen igår, men känns jäkligt bra när man väl tagit tag och gjort det! T.o.m skugg-gardinerna lyckades jag få ner, är redan tvättade och hänger på tork.

Och så kom äntligen mina clementiner från CrowdFarming. Gått med DHL och PostNord denna gången. Tog tid och några var krossade… Mangon och avokadon kom med UPS exakt på dagen och levererades till dörren, i perfekt skick. Men glad ändå för det är sådan skillnad på smaken mot de jag köper på ICA, såååå goda. Och så är de charmiga, ingen är den andra lik. Ekologiskt på riktigt. Och snart kommer mina apelsiner och citroner också. Med UPS, pust…

Tripp trapp trull…

Och efter arbetsdagens slut, klockan fem alltså, tog jag också tag i chilin som fermenterats läääänge den här gången. Tog liksom aldrig fart ordentligt, har bara ”småputtrat” om den. Men nu fick det vara nog. Blev inte så mycket, men kanske är den extra hot istället 🙂

Extra Hot…?

Nähä, nu drink och soffan. Imorgon blir det adventspyntande, som jag egentligen skulle gjort idag, men det är trots allt inte första advent förrän på söndag. Och jag har i alla fall rotat fram det mesta ur gömmorna, väldigt olika gömmor kan jag säga… vi fick också ta en sväng till förrådet, och där hittade vi efter mycket om och men de fina ”Stockholmskulorna”, hurra!

Det bästa sättet att dölja sina tillkommakortanden …

Han: Som synes har mycket har alltså hänt i hennes liv. För egen del undrar jag vart tog den här dagen vägen. Om vi bortser från ännu en presskonferens med Folhhälsocirkusen och ännu en presskonferens med statsministern – har han inte jobb at sköta? Dessutom har Märta Någonting sagt att hon gärna vill bli Miljöpartiets nya språkrör och Trump tycks äntligen ha insett han bör ägna dagarna åt att spela golf.

Den goda nyheten är att Kungen och Drottningen inte har coronan – även i den familjen är det de unga som drabbats. Drabbats har även vår vän Fredrick Federley som tillfälligt lämnar sina politiska uppdrag av personliga skäl. ”Jag har under längre tid mått väldigt dåligt, vilket har eskalerat den senaste tiden. Jag känner att jag just nu inte kan fokusera på mitt politiska uppdrag. Jag har fallit i bitar och behöver samla ihop mig själv, läka och hämta styrka”, skriver han på Facebook och fortsätter: ”Mitt fokus nu kommer ligga på att återhämta mig, koppla bort politiken och för att kunna komma tillbaka hel och med nya krafter längre fram”.

Tråkigt, tycker vi. För egen del har jag skrivit texter och skruvat ihop ytterligare några plankor på den nya uteplatsen, som Hon den sköna hävdar behövs så här års när solen står lågt.
Står alltså där och funderar över allt viktigt som hänt under dagen när Tomat-Hasse kommer förbi. Eftersom han är en tänkande människa ger han mig en bok med dedikation.

Det är Baltasar Graciáns Handbok i Levnadskonst (Natur och Kultur, 1998). Gracián samlade sina visdomsord redan år 1647 och Hasse vet vad en man med skruvdragararmbåge behöver:
– Läs Nr 126, säger han och kanske kan även du behöver läsa orden: Den är inte dåraktig som begår dåraktiga ting utan den som inte förmår skyla över dem efteråt. Det är viktigt att dölja sina känsloutbrott men än mer sina brister. Alla människor felar men skillnaden är att de förslana döljer det misstag de har begått, medan de dåraktiga talar vitt och brett om det de tänker begå.
Ett gott rykte vilar mer på det man döljer än på det man gör. Om du är obetänksam i ditt handlande måste du vara förtänksam. Alla har ögonen på de framståendes felsteg liksom när de största himlakropparna förmörkas. Undanhåll alla förtroenden om dina egna brister från vänskapens öppenhet och till och med från dig själv om så vore möjligt. Men här kan även en annan levnadsregel vara giltig, nämligen att kunna glömma.”

… är att bygga ännu ett däck.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s