Fredag: frost ute, mus inne. Vintern är äntligen här

(Senast uppdaterad 17:45, 11:30)

Vacker, kall och solig morgon
Frost på marken och altanen

Hon: även om jag somnade för sent och vaknade för tidigt blir man ju glad av en sådan här vacker morgon. Speciellt eftersom jag flyttade de sista växterna som jag vill övervintra från det kalla växthuset igår. Annars är man ju alltid lite nojjig när det är minusgrader om det hållit sig över nollan i växthusen…

Börjar fixa med frukosten, drar ut slaskhinken under diskbänken och får vinterns första lilla mus klättrande upp på handen. Oförberedd så jag skriker till och musen flyr in igen bakom diskmaskinen, där han uppenbarligen lämnade en liten musingång vid förra årets ”renovering”… även om han påstår att de på något vis måste ta sig in genom ytterdörren och sedan öppna skåpdörren och hoppa ner i soppåsen. Alternativt så skyller han på katterna..,

Pust, frukost klar utan fler musinsidenter…
I soffan med utsikt…

Blir frukost i soffan, för fint väder för sängen känns det som. Och så kan jag titta på mina tomater och gurkor som redan börjar få karaktärsblad. Snart dags för omplantering alltså. Det är kul! Basilikan har också mått bra av att få ta del av växtbelysningen och börjar piggna till igen. Fortfarande samma sedan i april!!

Peppe, nu får du skriva lite. Blev lite många bilder…

PS, en timme senare: han har faktiskt börjat stänga igen musingången. Kanske pga att musen var kvar när han skulle slänga sina frukostrester… och den klättrade upp även på hans hand 🙂

Så här ser det ut i köket nu, Peppe är på byggvaruhuset… jag vaktar musen. Kissarna sover…
Ingången lokaliserad

Han har bara en kommentar: Efter tre äktenskap påminns jag om att jag under alla år bara saknat en enda sak:
– En egen man!
En riktig karl som vet hur man täpper till små mushål och fixar alla de där andra sakerna som vi feminister tycker att män ska göra. Nån handy man, typ Clint Eastwood i Broarna i Madison County eller åtminstone Jocke Jobs från Nybro som med bibehållet lugn kan rädda världen från en liten mus, inklusive att demontera en diskbänk, dammsuga musskit utan att sura, inser att här behövs en ny burk Montageskum och som därför är förutseende nog att springa före ut och skrapa bilrutorna så att jag kan åka till Lindbergs, eftersom det naturligtvis råkar vara årets första morgon med frost och som inte alls blir arg över att han inte hittar den förbannade isskrapan som borde finnas någonstans – men var? – och sedan stoppar igen den lilla musens lilla hål med skum och stålull (Lindberg-Linus recept) och sedan monterar tillbaka diskmaskinen och tvättmaskinen och diskar sopkärlen och bär bort mina verktyg och sedan till och med sätter sig i min vanliga stol och stillsamt skriver denna saktmodiga notering utan att ens bli svettig när det slår honom att tänk om det finns ett hål till …

Mansgöra.
Inte hudkräm.


Nu ska jag gå ut och bygga på min terapisoffa … jag menar den nya verandan, den 12:e på udden.

Han: Och sedan återsamlades de till eftermiddagsdrinken och pratade om allt viktigt som hänt under dagen. Hon bjöd på sin hemlagade pizza medan lugnet sänkte sig över udden och bara månen undrade vart alla tog vägen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s