Torsdag: i Luthers anda…

(Uppdaterad 17:55)

Direkt från landet

Hon: äntligen tog jag mig i kragen och fick lite gjort, trots vädret… tog t.o.m cykeln och hämtade tidningen imorse trots att det regnade småspik och blåste hårt. Plockade med mig lite persilja och salvia till kvällens middag på vägen in. Han sov på soffan, efter att ha kollat CNN halva natten plus gått upp kl 6.00 och jobbat ett par timmar. Frukost först 10.30. Låter ju inte bra med tanke på rubriken, men det tog sig…

Nöt- och frölimpa

Rörde ihop en mörk limpa efter frukost, ska stå i ugnen två timmar. Ringde och beställde tid hos de nya tandläkarna i Torsås, fick tid på onsdag till oss båda. Jag hos henne och Han hos honom. Ringde först till Folktandvården som nya bofasta, väntelista på ett år…

Körde sen ett power-yoga-pass på 45 minuter med Lulu Lemon, yes, det jobbiga svettiga passet. Sen kom mina apelsiner från CrowdFarming, hurra, tog den sista av förra leveransen imorse till frukost. De är sååååå goda!!!

Direkt från Spanien

Sen gjorde jag havrekakor, nu är det slut med onyttiga julkakor till frukost, havre it is ;).

”Nyttiga kakor”

Och så var det dags för raviolin, gjord med nya pastamaskinen förstås. Blev mycket tunnare än med kaveln, men tålamodet tröt och de blev fyrkantiga och stora. Inte små och runda som jag brukar. Men jag blottar mig och visar dem ändå…

Inte de snyggaste, men förhoppningsvis de godaste!

Nu ett glas gott italienskt rödvin, en Nebbiolo, innan jag kokar pastan och gör salvia- och smörsåsen. Lägger upp en bild på tunnbröden jag gjorde i går kväll också, lite snyggare än raviolin…

För hans skull!

Jag vet vad jag gjorde 6-7 januari 2021: Frukost, lunch, middag – och frukost igen framför tv:n.

Han: Tack min vän! Idag behöver jag förstärkt frukost hela dan. Har verkligen inte varit där min skor är. Därför över till någonting helt annat!
– Somliga dagar älskar jag mina gamla kollegor!
De senaste 36 timmarna har varit en sån dag. ”Historien är en berättelse, som regel falsk, om händelser, i regel betydelselösa, vilken berättas av härskare, som regel skurkar och soldater, som regel dumhuvuden”.

Så skrev Ambrose Bierce, journalist och veteran från det amerikanska inbördeskriget 1861-65. Även idag försöker härskare och deras lakejer skriva om historien om det pågående amerikanska inbördeskriget.
Men det som hände i natt i Washington kan ingen förändra och förvränga.
– Vi är för många vittnen.

De globala tv-kanalernas direktsändningar och tusentals privata Youtube-filmer och andra sociala medier går inte att retuschera. Detta oavsett hur mycket Trump och hans anhang försöker förvandla en mobb till patriotiska försvarare av den amerikanska konstitutionen.
En personlig reflektion: För en gång skull är jag stolt över det journalistpack jag tillhör (jag är fortfarande betalade medlem i Publicistklubben). Efter ett dygn med CNN, BBC, Youtube och Facebook har jag bara en reservation:
– Kritiker runt om i den civiliserade världen, som den franske presidenten Macron, är upprörda över att ”detta är inte Amerika”.
– Jo, tyvärr.
Nattens händelser i och utanför Capitolium är och förblir en del av det som är Amerikans Förenta Stater.

Jo tyvärr, det är är Amerika!
Trumpisterna försvinner inte med Trump.

Idag distanserar sig en hop av republikanska toppolitiker som stödde Trump igår. Och kanske är Donald Trump det bondeoffer som krävs för att den republikanska partitoppen ska rädda sin heder. Men försvinner gör inte de 70 miljoner som röstade på Trump.
Inte heller alla de partimedlemmar runt om i landet som är lojala med honom.
Möjligen är jag bara en dysterkvist och en surgubbe på en udde och du förmodligen mår bättre av att inte tro på mig ­– jag berättar också historier – men glöm inte var du läste det först:
– När historieberättarna om några decennier tar sig an vår tid kommer trumpismen att definieras som 2020-talets mest framgångsrika form av fascismen. Förhoppningsvis är det de som ljuger minst som skriver den historien.

PS: Nu går det fort. Media beskriver inte bara verkligheten. När Facebook, Instagram och Twitter nu i kväll meddelar att man stänger ner Donald Trumps konton formar media även verkligheten.
– Är det bra?
Marc Zuckerburg for president!
Knappast min amerikanska dröm.

Hon: Pust, blev godare än det såg ut 🙂

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s