Söndag: Skit också! Nu har avloppspumpen lagt av igen

Guds ofullbordade.

Han: ”Jaha, du har haft sönder pumpen igen. Om jag inte får tag på jouren så kommer jag själv”.
Gud skapade världen på sex dagar, sen tyckte han att den fick duga. Som vi vet lämnade han ett halvdant hantverk efter sig.
Kanske insåg han det själv, ty efter den där veckan skapade han människan. Till sin avbild sägs det, vilket torde förklaras med att han aldrig deltagit i någon krokikurs och därför saknade andra förebilder.
– Tur i oturen med denna hans begränsade fantasi är att världen kom att befolkas av entreprenörer och hantverkare.
Vilket är en himla tur för oss.

Guds verk eller inte, kommunens avloppspump här på udden är ett riktigt måndagsexemplar som regelbundet tvingar hans avbilder att rycka ut för att korrigera historien ännu en gång.
Ironiskt nog ballar denna vår skitpump ut företrädelsevis på vilodagen när Peter i Backagården tagit av sig storstövlarna – det är honom jag brukar ringa när det skiter sig om man säger så.
– Men den torra humorn har Peter kvar och den här gången slapp han för egen del komma ner till udden. Kom gjorde Niklas i Gullabo, även han en kär besökare och dessutom på något sätt släkt med Margareta, tror jag. Niklas såg som vanligt bekymrad ut men med några gudomliga, åtminstone magiska, rörelser med sin skruvmejsel slocknade den röda lampan i centralen och pumpen startade igen.
Hur det hela gick till är som resten av skapelseberättelsen höljt i ett sällsamt dunkel.
Men fort gick det.


Han, igen: I fredags berättade jag om Bertil Peterssons anteckningar om flundrafisket sommaren 1985. Det framgick att Bertil, Margaretas Bertil alltså, brukade fiska med sin granne och kompis Bertil Petersson, dvs Hennes Pappa Bertil, och så här kunde det se ut när de kom hem från sjön:

Storfiskarna Bertil Petersson och Bertil Petersson. Till vänster med ciggen: Pappa Bertil.


Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s