Fredag: Undrar vilket spår vi ska följa idag?

(Uppdaterad 19.38, 10:08)

Vilda.

Han: Det tassar omkring både varg och lodjur i vår landsända. Förhoppningsvis inte i vår absoluta närhet hoppas vi. Däremot räv och kaninspår i snön.
Men husse och matte håller blicken högre. Idag ska vi räkna fåglar. I helgen pågår nämligen ”Vinterfåglar Inpå Knuten” över hela landet. Det blir andra säsongen för oss. Förra årets rapport från udden såg ut så här:

En perfekt hjärngymnastik i coronatider. Det här behöver du veta för att vara med: Räkningen pågår från fredag morgon till måndag kväll (29/1—1/2). Man kan skicka in rapporten ända till den 7/2, hit.
– Skriv upp det högsta sammanlagda antalet individer av en art som du ser vid ett och samma tillfälle. Du rapporterar endast de fåglar som äter vid din fågelmatning. Ser du t ex först 5 talgoxar, sedan 8 och därefter 6, så är det 8 som rapporteras.
Du ska INTE ADDERA ihop alla fåglar du ser.

Om du är ny inför Vinterfåglar, börja med att registrera dig här!

Hon: 67 pilfinkar… där undrar jag om han följde reglerna i VERSALER ovan…

Rågkusar

Kall morgon, ont om fåglar att räkna. Maten i deras mat-träd var djupfryst. Lägger ut lite nya frön på marken. Bestämmer mig för att baka bröd. Fastnar för ett recept på rågkusar. Smakade av nyss, goda trots att hålet i mitten krympte ihop till nada…

Googlade runt efter inspiration för middagsmat, utifrån vad som finns i ”ladorna”. Fastnade för Pizza Bianco med löjrom, ja hittade äntligen löjrom när vi var på Blomlöfs och handlade torsk häromdagen. Till nyår hittade jag ingen, men bättre sent än aldrig.

Kanske mer likt langos, blev goda hursomhelst

Kom på att de ju vore kul om Ancy och Håkan kom på fredags-drink, eftersom de inte heller fick någon löjrom på nyår. Tanken var bubbel och Pizza vid femsnåret någonstans ute i lä med en liten brasa som värmekälla. Dessvärre fanns det ingen lä någonstans så vi omlokaliserade drinken till växthus 1. Typ som ute, men utan vind. Himla trevligt blev det, och på alla bilderna lyckades någon blunda…

Skål!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s