fredag: Idag tänker vi inte på jordens uppvärmning

Han: ”Alla pratar om vädret, men ingen gör någonting åt det”. Mark Twains kompis Charles Dudley Warner skulle förmodligen ha blivit besviken om han visste att han skulle gå till historien för den cyniska kommentaren som han fällde i förbigående, han var trots allt en hårt arbetande advokat, publisher och utlandskorrespondent som skrev en massa böcker som ingen längre minns.

Dessutom hade han fel – hade han levt idag hade Charley Dudley insett att alla pratar om att vi måste göra något åt vädret, åtminstone klimatförändringarna. En dag som denna hade han till exempel skrivit i sina tidningar om att Joe Biden återvänder till Parisavtalet och att alla smarta företagsledare börjar inse att vägen till aktieägarnas och konsumenternas plånböcker går via deras engagemang för en hållbar utveckling av kapitalismen.

Känsla för vädret tar sig många uttryck. Idag gjorde vi en  snabbresa till Stadium i Kalmar för att köpa skridskor. I eftermiddag njöt fyra vänner – förlåt fem vänner varav en fyrfotad – av att för första gången på länge åka skridskor i viken. I natt gick nämligen termometern ner till minus 19 grader och om någon talat till oss om jordens uppvärmning så hade vi inte lyssnat.
– Nästa gång tar vi med varm rom och grillar korv, sa en rödkindad kvinna som en gång var Torsås Jevgenia Medvedeva men som efteråt tycker att kameran måste ha fått köldskador för hon ser ut som en Michelingubbe.

Hon: ja imorgon ska jag klä mig lite mer som anstår en skridskoprinsessa. Då kanske jag får lite flow och inte stapplar fram på isen som en annan tönt. Men eftersom jag vurpade på cykeln imorse när jag skulle hämta morgontidningarna, och ena skinkan ser ut som en uppsvälld aubergine, behövde jag mycket mjuka och tjocka kläder ifall jag skulle falla platt på rumpan.

Inte alls som mina gamla. För hårda, för stora och bara fem taggar.

Nu gjorde jag inte det, konstigt nog, för skridskorna har bara fem taggar och är minst en storlek för stora. De sista som fanns kvar i hela Kalmar… saknar mina gamla så mycket!!! Varför slängde jag dem? 50 år är väl ingen ålder…

Publicerat av

4 reaktioner till “fredag: Idag tänker vi inte på jordens uppvärmning

  1. Så himla härligt, jag gav bort ett par för ett tag sen får nog kolla om jag har rätt strl kvar. Så länge sen som man kunde åka skridskor, inte för att tala om snön super!!👍👍 tufft gjort att åka!
    Ann

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s