Lördag: så himla kul med vinter på riktigt!

(Uppdaterad 17:22)

Hon: alltså, imorse fick cykeln stå… men när man kan promenera över isen till brevlådan så gör det ju inget att man får vänta på frukosten lite längre. Och idag serverades dessutom nybakat experiment-bröd.

Ser ju lite suspekt ut…

Orkar verkligen inte följa alla steg och passa alla moment i ett surdegsbak. Kör helt enkelt på känn. Ingen våg, överhoppade moment, och tar lite olika mjölsorter av det jag har hemma. Passade inte ens på jäsningen igår, åkte först till Kalmar mitt i baket, och sedan ut på isen. Hoppade kalljäsning över natten också. Trodde faktiskt det var totalt misslyckat, men icke så.

Delade på mitten, och voilà. Helt ok!

Sen blir det skridskor för hela slanten idag. För mig vill säga…

Börjar gilla nya skrillorna mer och mer…

Det är ju så fantastiskt härligt och kul att kunna åka skridskor över hela viken. Vet inte när det gick senast. Och så slät och fin is dessutom. Tyvärr ramlade han, mitt i en vänskapsmatch, och fick förmodligen en spricka i något revben. Så idag åker jag ensam.

Stapplande, utan skridskor…

Vet inte om han sörjer det så mycket, men när jag berättade att Katarina i grannhuset kommit ut på isen och serverat varm glögg hörde jag en avundsjuk suck från soffan.

Kolla isen, sååå fin!!! Och ligger nästan hela vägen ut till oss på Udden.

Han: Man anar som vanligt en ironiskt underton i hennes beskrivning. Jag ”ramlade” verkligen inte igår. Jag blev brutalt påkörd av en ryst hockeyback, typ Fetisov, när jag stod och betraktade mina nya skridskor (bildbevis) och i nästa ögonblick ligger jag på isen med andnöd och av det skälet tyckte lagledningen att jag borde vila idag.
Därför fick isprinsessan sväva ensam över isarna.

Har varit på apoteket och köpt piller. Det visar sig att regeringen och myndigheterna sen sist ägnat all sin tid åt att receptbelägga Voltaren istället för att organisera covid-vaccineringen.
Fick bli en mix av alternativpiller och en whisky (2).
– Nu hinner jag inte skriva mer.
Min tur göra middag; vitfisk på bacon och lökbädd och hennes soltorkade tomater med krossad potatis. Kanske inte riktigt som receptet, men bättre.


Och hon ser ut och och må bra där i soffan, omgiven av sina kissar. Tyvärr vägrade hon att låta mig fotografera hennes stjärt efter hennes onödiga vurpa på cykeln igår (vem är dum nog att cykla till postlådan i det här vädret?!).
– Tänk spansk aubergine och förstora den bilden…
Men så här ser hon ut med kläder på:

Publicerat av

3 reaktioner till “Lördag: så himla kul med vinter på riktigt!

 1. Hej, Håkan här!
  Jag var inte alls i närheten av Peppe när han stöp på isen. Tacklade inte Peppe, han ramlade helt av egen kraft. Vittne finnes 🙂

  Hoppas smärtan går över snabbt Peppe!

  Med vänlig hälsning
  Håkan

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s