Tisdag: rastlös…

Hon: ser lugnt ut, men det är det inte, det är snöstorm. Det går inte att åka skridskor, det går inte att gå på isen alls på grund av vinden. Kinderna förfryser… och det är drivor på gångvägarna så man får pulsa fram. Jag har inte direkt lust med omplantering av plantor heller, omständigt i detta vädret och dessutom känns vårbruket och inspirationen långt borta.

Nej nu får det antingen bli vår, eller skridskoväder, jag är rastlös… har i alla fall gett mina chilis och tidiga tomater lite näring idag. Och kollat in vilka chilis som fått knoppar och hur det går med tomaterna. Men inte med helhjärtat engagemang precis. Skärpning!!

Jag börjar med middagen, i alla fall lite sysselsättning, och jag börjar bli hungrig. Gjorde massor av köttfärssås igår så det finns kvar, mums. Bara att värma lite alltså. Ojdå, Han satte visst ut hela grytan på altanen…

Han: Hon har rätt, idag är en studie i blåsigt vitt. Både hon och katterna blir rastlösa och oroliga av blåsten. För egen del har jag arbetat som vanligt. Dessutom bytt kattluckan, vi hade bara 16 grader i hallen i går kväll trots att vi har golvvärme och värmepump och gör av med 100 kilowattimmar per dygn bara i vårt hus.(Tillkommer hennes växthus, citronträd är dyra som tonåringar i drift, plus Margaretas chateau där byggvärmen står på.)

Men ganska vackert är det att sitta inne i stugvärmen och se vintern blir vitare för varje timme där ute. Länge sen vi hörde någon tala jordens uppvärmning. Kan beror på att alla myndigheter är upptagna med att planera planeringen av planläggningen kring den planerade vaccineringen den dag när det finns vaccin tillgängligt enligt plan, vilket i mitt fall nu tycks vara i början av mars enligt den reviderade plan som ännu inte sjösatts eftersom alla har fullt upp med att planera om de omprioriteringar som blivit nödvändigt sedan man förklarade att nu är vaccinet här men alla upptäckte att så var det inte. Det nåt med planeringen att göra.

Slutgnällt på udden. Nu firar vi alla våra framgångar med hennes pasta & köttfärssås. 
– Ska vi säga att vi kompletterar planeringen med en halvgammal flaska Nebbiolo D'Alba som heter Le Terre?
Hon: det är faktiskt -6, känns kanske som typ -16 då. Minst!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s