Måndag: … och idag kom örnarna

Han: Uppe redan 05:30. Arbetet kallar, brukar gilla måndagar. Hinner lagom bli klar med morgonens rapport när solen går upp. Idag får jag hämta tidningarna, Ludde vill kela med matte.
Dessutom ett jäkla väder uppriktigt sagt. Kuling, snön viner i luften. Då ser jag svanungen där ute på isen som ännu inte bär en människa.
– Där ska du inte ligga, ropar jag. Då fryser du fast.

Och i nästa ögonblick kommer uddens gamar – tre stora havsörnar flyger in över huvudet på mig och slår sig ner ett tiotal meter från svanungen. Liksom gamar är örnen lat, dessutom är den en vulgär gormand, asätare.
– Så varför döda när självdöd svan smakar lika bra?


Fanns bara en sak att göra. Dra på sig stövlarna igen och gå ut och skrämma bort ungen, som genast reste på sig på skakiga ben och snarare blåste än flaxade iväg för att söka skydd bland hos den egna flocken som låg och tryckte tätt tillsammans i det öppna vattnet utanför Ismans.

Ställningskriget fortsatte någon halvtimme innan örnarna gav upp och drog. Äntligen frukost i soffan.

Hon: ja fy tusan vad det blåser, och rakt på oss!! Fått ta in ett extra element i hallen. Kissarnas lucka är värsta energitjuven med den här vinden, och elpriset är skyhögt nu, vågar inte tänka på nästa elräkning, denna var tillräcklig…

Varmt och skönt, dyr golvvärme på…

I alla fall beställt en ny kattlucka som har tre ”dörrar” istället för en och är till för extremväder. Med tanke på örnarna som cirkulerar över oss hela tiden nu borde vi ju stänga den även för det, men då blir väl katterna tokiga och stannar kvar ute när vi väl släpper ut dem. Som tur är går de bara ut snabbt och kissar, sen in igen. Ingen vill vara ute.

Men vi åkte i alla fall ner och pratade med ChristianÅdholmens golv idag. Bestämde vad vi ska ha för golv och väggar i nya badrummet inne i Chateau Margareta. Och så pratade vi om huruvida det kommer kunna bli klart till påsk eller inte. Vi tror ju det går, det tror inte Christian 😉

Så här blir golvet. Ganska kul ändå, tycker jag.

Golvet har vi redan sett ut sedan tidigare, det blir ett från Bauhaus. När vi får råd att göra om inne i hus 1, då blir det Ådholmens fina kakel och klinkers för hela slanten.

Publicerat av

En reaktion till “Måndag: … och idag kom örnarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s