Onsdag: Idag kom VINTERN PÅ RIKTIGT

Snökaos. Var ska jag börja?

Han: I natt kom snön till udden. 30-40 cm vit bomull över allt och alla, minst en meter i drivorna. Och drivor är det. Kattluckan blockerad. Bilen insnöad. Hantverkare har vett att stanna hemma. Vi ställer in oss på en lång blockad (med en gammal mans sjätte sinne hamstrade jag Bullens pilsnerkorv igår på Tempo i Gökalund).

Och sällskap finns om så önskas. Katterna däremot försvann in under verandorna.Småfåglarna håller ut, men isen har lagt sig ut till Fimpan och all sjöfågel står i telefonkö för att hitta en sista-minuten-resa till varmare länder.

Hon: ja idag behöver jag alltså inte känna mig sysslolös… men cyckel-vurpan häromdagen gör att skottningen inte känns lika kul som den skulle kunnat gjort, AJ! Men som sagt, skam den som ger sig. Skridskorna får nog ligga på hyllan ett tag däremot. Ja varför köpte vi inte skidor också…

10.42, det snöar fortfarande, och blåser. Ser ut att komma ännu mer in om man tittar ut över Öland
10.45

Det har slutat snöa! Men den yr i vinden och bildar drivor där man nyss skottat…

15.22. Solen tittade fram 🙂
16.34. Så vacker himmel nu. Inga snömoln över Öland heller.

Han: Inte bara himlen är vacker. Även tacksam att vi inte bor i Stockholm. Här fungerar snöröjningen exemplariskt. Redan på förmiddan dök Karl, ung markägare i fjärde generationen, upp med sin jättetraktor med plog. Sedan dess har han varit här en gång till. Så har vi det vintern 2021..

Med beröm godkänt.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s