Måndag: kan vara sista chansen…

(Uppdaterad 19:58)

Hon: nja, rubben syftar inte till frukost ute, utan till att njuta av is, snö och vinterväder. Ska bli mycket mildare resten av veckan, eventuellt över nollan, och då kommer det att bli blött… och nästa vecka ser det nästan ut att bli vårvärme. Om prognosen stämmer vill säga.

Men frukost ute det blev det allt trots -8 i skuggan. I solen på vår altan var det skönt, lite kallt om händerna när man skulle vända blad, och Simone de Beauvoir fick funka som lock på kaffekoppen för att det inte skulle bli Ice Coffee

Och nu till sista chansen, även för honom, att kolla in den mystiska ön på andra sidan. Och det fick honom att (motvilligt…) följa med på en promenad över isen.

Vi är lite hariga och inte lika modiga som kompisarna i ett av grannhusen, de gick hela vägen ut till Fimpan igår. Från norra sidan, vid södra spetsen är det fortfarande öppet vatten. Men jag måste ändå säga vi var inte mycket sämre idag, även om jag helst håller mig där vi bottnar.

Okej då…
Och sedan gick det undan…
Hallå, vänta på mig..,
Framme! Han vill säga…
Och lång där borta ser man vår Udde, och så Svarta grund och Fimpan utanför. Is hela vägen hem.

Fantastiskt häftig promenad. Det var alldeles tyst, alla sjöfåglar och svanar har dragit ut till öppet vatten, och så på det vindstilla. Kändes lite som att vara på månen, vissa delar såg definitivt ut som det också

Lite månlikt eller hur?

”Kan vi gå hem nu…?”
Mitt i bild, vid horisonten, ser man fyren Garpen, den var mycket närmre oss än det ser ut här!

Vad vill du?

Han: Om man inte räknar förflyttning av spolformad kropp i sidled 8235 steg, så har jag inte heller idag gjort något av bestående värde. Efter promenaden ut till den mystiska ön stod jag och glodde på takläggarn som skapade något med sina händer. Sedan gav jag småfåglarna lite mat. Nu skriver jag det här.
Den ön borde man skriva något om intressant om. Nångång.


Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s