Tisdag: Äntligen är det Oxens år!

Han: Idag har jag arbetat, det vill säga arbetat med en hammare i handen. Och slumpen är ingen vanlig tillfällighet. Igår kväll tittade vi på månen som var ny och idag lyssnade jag på utrikeskorrespondenterna på P1 som berättade har vi nu gått in i Oxens år.
– Det kinesiska nyåret inträffade i helgen och enligt den kinesiska zodiaken är 2021 alltså oxens år.

Vi har därmed lämnat Råttans år, vilket känns bra. Även i Sverige var 2020 ett rått och musår, enligt Anticimex.
Nu vänder vi blad, som kungen säger. Även i kinesisk folktro ses oxen som en symbol för arbete. ”2021 kommer att bli ett år där hårt arbete lönar sig”, läser jag på en av alla dessa astrologi-sajter som försöker få oss att tro att allt redan är skrivet i stjärnorna.

Det är det förstås inte. Men igår sa jag till på skarpen åt Engman som bygger om Margaretas badrum.
– Hörrudu Engman, sa jag och för första gången på länge krävde jag om min rätt till arbete.
– Jag vill också jobba, sa jag. Jag kräver att få spika panel, det är i alla fall Oxens år.
Nä, det gjorde jag förstås inte.
Jag visste inte att det var Oxens år. Och man ryter inte till Engman, vänligare man finns inte
Men han förstod. Han har också sett hur jag stryker omkring bakom tallarna och glor på hans gossar, maskulina unga män i Helly Hansens WW York hantverksbyxa, Varsel Gul/Charcoal.
Och idag har jag spikat panel i sex timmar. Utan lunch, utan uppmuntrande fru som säger ”ska du verkligen göra det där?”

”Oxen är hårt arbetande och metodisk”, står det i stjärnorna. Stämmer och det känns bra i hela kroppen. I övrigt stämmer ingenting av astrologitramset: Eftersom året i fråga är ett metallår, faktiskt det andra i ordningen, kommer den signifikanta färgen för 2021 att vara vit. Utöver vitt finns även andra viktiga färger, nämligen de turfärger som brukar förknippas med oxen: gul och grön. Detta är färger som inom Feng shui attraherar framgång och välstånd.

Struntprat. Årets material är trä, fjällpanel. Och färgen är svart.

Hon: åhhh vad bra Peppe, kanske badrummet blir lite billigare då också, puh! Börjar befara det kommer att kosta som ett nytt hus, vilket det i och för sig är… de rev både tak, väggar och golv först och byggde sedan upp nytt. Ordentligt! Så när stormen går är det i hörnbadkaret vi sover I, kommer bli tryggaste och varmaste platsen båda husen inräknade.

Själv har jag i princip bara städat i dag. Urtrist men skönt efteråt. Tog ett par rundor på min isbana också. Var lite vatten på den, men det höll sig ändå runt nollan hela dagen, så gick bra att åka. Sen har jag legat på soffan och läst hela eftermiddagen, och jag har kommit fram till att vi har flyttat till ett ställe g helt enkelt…

Barran idag!

Alltså, Petter Stordalen har fattat det också. Och det kommer att bli en Skybar, yippee! I Kalmar.

Och så var dessutom Husdrömmar från Torsås i går kväll. Vår nya tätort, och stället jag kommer ifrån, som typ ingen i Sverige enligt en nygjord undersökning i länet har hört talas om. Typ en håla gissar de flesta. Men vänta ni, efter gårdagens Husdrömmar som visade upp och ”hyllade” alla våra ”faciliteter” på bästa sändningstid kommer det att vända!

Torsås, sky view. (Strömsberg är en ”förort” till Torsås)
Pizzeria, och pub!!!
Skoaffär!
Korvkiosk!
Biograf! Ja, vad kan man mer begära!
Jo just det, sju frisörer och både Ica och Konsum!

Jag kände helt igen mig i tjejen som köpt kapellet. Hon var också född i Torsås, och kände under uppväxten att hon bara ville härifrån… och nu hade hon alltså med sin danske make köpt ett hus och var så sakta på väg tillbaka igen. Om än bara som sommargäst. Och hennes man tyckte till och med att det var ett pittoreskt samhälle. Nja, så långt ska vi väl kanske inte dra det…

Han: Varför inte. Astrid Lindgrens värld och Solliden är Kalmar läns mest kända turistmål. Det visar en sadomasochistisk enkät som Region Kalmar län gjort bland 1 500 svenskar och som slås upp i lokaltidningen. Kännedomen om länet minskar dock i yngre åldrar. ­Bortsett från Astrid Lindgrens fantasivärld har äldre bättre koll på turistmålen i ­Kalmar län än den yngre. Särskilt tydligt är det gällande Glasriket som 99 procent av de svarande ­mellan 66 och 79 år kände till. Bland de mellan 20 och 29 hade bara hälften hört talas om det klassiska besöksmålet.
Undrar vad Torsten (Jansson) och Ulrika (Messing) tycker om det, utflyttade till Glasriket som de är.

Ä andra sidan: Hälften av er där ute har aldrig hört talas om Torsås.Vi bor alltså i den kommunen. Det är här hon är född, vilket alla vänner vet. De som tror sig veta nåt mer om Torsås associerar orten med orden ”Litet”, ”by” och ”håla”.
Helt rätt.
Och det känns bra.
Alltfler lämnar Stockholm visar statistiken. Det finns många andra orter att flytta till än vår håla …

Upplyftande antireklam för oss som inte vill trängas.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s