Fredag: lite vår i luften är det allt…

(Uppdaterad 18:40, 17:34, 16:18)

Dimma och töväder. Snart syns vitlöken igen.

Hon: tycker allt det känns som om våren kom idag även om det är väldigt grått ute. Men det känns varmt. Har varit ute i collegetröja och en fleece, frös inte. Har städat i växthus 2, Han ska bygga en bänk längs långsidan så jag får plats med en massa plantor där. Så fort det blir lite varmare ska de största ut, redan knökfullt inne. Och jag har också förberett för omplantering av de plantor som nyss kommit upp och fortfarande samsas i samma kruka. Tänkte faktiskt stå ute och göra det imorgon i växthus 1. Hej vår!

Krukor förberedda för omplantering imorgon

På tal om att samsas… bestämde mig för att se om jag kunde träna yoga idag för första gången efter cykel-vurpan. Är fortfarande helt knölig och svullen på ena skinkan och svanskotan är öm som sjutton, och jag är blålila en bra bit upp på ryggen. Men det gick ganska bra, det värsta var vilan på slutet när jag skulle ligga på rygg. Aj! Men innan jag kom så långt skulle jag försöka förklara för Vilda att mattan var till för en. Hon tyckte det funkade utmärkt med två…

Kom igen matte, vi får plats båda två…
Och jag kan faktiskt…
det här också!!
Skit i det då… tråkmåns!

Han: Haha, så går det när två tjejer ska dela på en yogamatta. Numera behöver man ju inte komma ihåg någonting, eftersom min iPhone hela tider påminner mig om vad som hände igår. För ett år sedan var vi Paris, bara hon och jag. Men även här blev vi påminda om katterna där hemma på udden.

Att vara stadskatt är inte heller lätt. Så här såg det ut när Vilda kusin rymde in till grannen och sedan inte vågade gå samma väg hem till matte:

Hon: ja så himla kul, hela Paris var typ engagerade. Vi med förstås. Vi stod där läänge!

Calamares…

Måste bara visa mina Calamares som jag gjort till fredagsdrinken. Aiolin också förstås, men det har jag gjort förut. Men friterat har jag aldrig gjort, känts lite läskigt. Fast det var det inte, och det blev himla bra dessutom. Billigare än i Palma, bläckfisken kostar ca 20kr på Blomlöfs. Men det går förstås åt en massa rapsolja…

Och så aioli, förstås!

Han, mycket gott och apropå god mat: Hittar en ofullbordad dagsnotering: Alla hjärtans vilken helg. Paris 2020. Air France, business class, eftersom Hon aldrig åkt så nära cock-pit i vårt moderna konsumtionssamhälle, där bara doften av Quinos aux agrumes, papates et grines de coutges; lieu noir au beurre de coriandre och pintade, sauce fruits rounges agrumes etc etc nådde bakom den tunga gardinen.

Vi bodde på Hotel Saint Marc i 2:a arrondissementet, yes, hörnrummet 404 efter rekommendation av Rasmus, hennes före detta arbetskamrat. Fint litet hotell vars uppdaterade personal rekommenderade oss att äta middag på restaurang Verjus – där Rasmus syster Sara råkar vara sommelier och vars 6-rättersmeny är den mest egensinniga jag ätit på länge inklusive  min egen allt-i-ett-direkt ur Bullens korvburk, okej mycket godare än Bullens, särskilt tillsammans med ett generöst vinpaket, inklusive ett glas Marc Delienne, Fluerie Greta Carbo från 2017.
– Carbo, inte Garbo.

Vi gjorde det man ska göra i Paris när det är vår och det var trevligt. Vi återvände till caféerna på Västra stranden. Hovmästaren sa att Sartré och de Beauvoir hade varit där, men gått. Tittade på Notre Dame, som bara var en ruin av själv. Vandrade upp till Sacre Coeur, hejade på de andra målarkluddarna på hötorget.
Gott gott, drack gott och drack 28 årig calvados på Marcs vinbar och skickade ett retsamt sms till Jan Scherman som är avundsjuk på alla som dricker fin calvados.
Etc etc.
Men algoritmerna styr våra minnen och katten är alltså det som ploppar upp i min iPhone.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s