Måndag: när man fått nog … eller ett av flera vårtecken?

(Uppdaterad 18:37, 18.25, 17:34, 16:55)

Bästa saxen, säger bara swish och så är det klippt!
Själv är bäste dräng!
Japp, ganska nöjd faktiskt!

Han: Snyggt! Och här kommer fler vårtecken. Första iakttagelsen: Ensamma hägern är tillbaka. Fortfarande ensam, men vem är inte ensdam med sina tankar en dag som denna?

Ensam häger på svag is.

Och våren är absolut på väg (igen). Den här konstiga fågeln stod i snö upp till näbben den 14 februari, det är 8 dagar sedan. Snart kan tuppen picka bland sandloppor och småkryp.

Visst kommer våren krypande…
… för en vecka sedan var det vinter.

Ett tredje vårtecken: Hon vill ha trägolv i Växthus 1 eftersom nåt djur gräver sin in genom gruset. Självklart ska hon få det.

Skiss, 34 x 145 eller 28 x 120 plank, det är dagens fråga?

I övrigt har jag spikat panel. Goof, vår unge takläggare, är färdig med första etappan av taket på Chauteau Margareta.

Vägg återställd.
Goof Hartsink in action.

Han igen: Och apropå att våren snart är här. Självklart tänker vi recycling. Jag tänker på hennes hår och det handlar om förstås om våra småfåglar.
Läser i Allt om Trädgård: Ta vara på garnrester av naturmaterial som bomull, lin och ull och klipp dem i små stumpar som fåglar inte kan trassla in benen i. Samla ihop håret när du kammat hunden, katten eller ryktat hästen. Allt det blir bra material inne i ett fågelbo. Byggmaterialet kan stoppas i en fågelmatare av nät, där fåglarna själva kan hämta det de behöver. 
– Fan, vad präktiga vi har blivit. Mandelmann, stick och brinn!

Hon: hallå där, det var ju därför jag hade sparat håret i en skål. Kom ihåg att min moster Stina pratade om detta, hon var STOR djurvän, men jag var också lite osäker eftersom jag hade hört att de kunde fastna i det eller något annat som jag inte minns vad. Så tack för att du googlade upp det och tog reda på fakta. Bra teamwork, men hjärnan bakom var jag 😉

Han: Jag medger att jag uppträder med lånta fjädrar, jag menar med andras lockar. Tror att talgoxen som flyttade in i holken vi fick av Axel & Bibi i höstas vet att min insats var blygsam, dock någon måste sätta fötter på någons högt flygande intentioner.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s