Torsdag: Alla pratar inte bara om vädret – någon har gjort något åt det

Han: Alla pratar om vädret, men ingen gör något åt det. Men det stämmer inte. För ett år sedan idag såg det ut så här på udden enligt det poppuri som iPhone gjort av mina bilder.

Storm, högvatten och där tar havet tillbaka tången i mitt potatisland. Hennes odling är sig ganska lik, men som sagt någon har gjort något åt vädret för idag är det 11 grader varmt, sol och potatislandet ligger där det ska.

… och så här ser det ut idag

Skönt, nu är vintern över. Vi har åtit frukost på verandan och havet är snart öppet igen.

Hon: nej, min odling är sig inte lik från förra året, har förstås ”försått” mig igen. För mycket och för tidigt. Men det är iof ganska roligt att redan ha tomater som kanske kanske snart börjar mogna.

Men detta är alltså små tomater som ska mogna och skördas inomhus. De som är tänkta för växthus och friland är fortfarande små, även om några redan fått knoppar. Vilket är väldans tidigt faktiskt, måste bero på att jag skaffat lite extra belysning för dem, inte proffsig men ändå bättre än ingen uppenbarligen.

En av dessa tidigt knoppande gav jag bort till bästis-grannen Ancy idag när vi firade maken Håkan (också bästis-granne förstås) med champagne och grillad korv. Och just den kombon är enligt säkra källor det nya svarta! Klockren smakkombination faktiskt! Såklart, korv är supergott, skumpa likaså. Och ett väldans trevligt födelsedagskalas i värmande vårsol, med goda vänner, och helt Corona-säkert dessutom. Och så gladdes vi åt att de första flugorna har börjat dyka upp. Men den glädjen är nog högst temporär…

Ancy, the grill-master, in action
Eddie the Boxer: ”Varför får jag aldrig korv när jag fyller år?” Husse the birthday-boy: ”du vet ju att du inte mår bra av det gubben”
The whole crew: Vad är det för några som är ute på andra udden…

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Alla pratar inte bara om vädret – någon har gjort något åt det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s