Fredag: Till och med krokusen ångrar sig idag

Han: Igår upptäckte vi den första krokusen här ute. Och vi tog rosévin till eftermiddagsdrink i växthuset. Men idag är en annan dag, känns inte det minsta som vår.
Det började visserligen vackert, om än något olycksbådande. Bilden ovan tog jag klockan 06:10. Sedan spårade det ut. Nu är en grad varmt, men det det känns som minus 6 med vindbyar kring 17 sekundmeter från nordväst.
– Dessutom haglar det till och från.
Skulle ha spikat panel idag men det går inte. Till och med hon håller sig inne. Förmodligen ångrar sig även krokusen att den inte höll sig undsan ett tag till.

Bara krokusen vill vara ute.

Blir kanske halvdag och en bok i soffan. Valet är självklart så här före lunch: Fick Jan Schermans ”Den svenska Korvresan” med dedikation av författaren, till ”Vännen och Korvälskaren Peppe”.
– Vackert.
Tror jag skriver in i mitt testamente att just så vill jag att det ska stå på min gravsten. Om jag nu nu får någon gravsten?
Det är mycket man inte vet.
En sak vet vi: ”Det är synd att man åker till paradiset i en likbil”, som den polske författaren Stanislav Jerzy Lec konstaterar.

Bibelläsning.


Eftersom jag sannolikt inte får ta med mig ens den minsta lilla korvbit till långtidsparkeringen, så gäller det att planera framtiden noga. Kort sagt: Från och med nu blir det ett recept per vecka ur Schermans bok.
Visste du förresten att ”korv” kommer från fornnordiskans ”stump” och ”böjd”.  Enligt sakkunskapen finns även en koppling till fornengelskans ”curf”, som betyder ”avskuret stycke”.
– Med andra ord: den bästa biten av allt.

Gårdagens solnedgång bakom Chateau Margareta

Hon: det var snarare kvällsrose, klockan var halv sex, och så här såg det ut över Chateau Margareta när kompisarna Ancy och Håkan gick hem efter ett glas i ett kallt växthus…

Spansk ekologiska olivolja

Egentligen kom de för att lämna olivolja som de beställt till oss på CrowdFarming. Den ska ha smak av banan och mandel, låter ju lite suspekt med banan tyckte vi, men Ancy sa att den var underbar. Blir avsmakning till kvällens sallad.

Tangerines från Hort de Bitem

Och idag fick jag också en leverans från CrowdFarming, jättegoda Clementiner. Eller Tangeriner, men heter det så på svenska också måntro…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s