Tisdag: flip-flop-premiär!

Japp!

Hon: fick snabbt måla upp tånaglarna och leta upp mina flip-flop. Såååå skön morgon och förmiddag. Sen började det blåsa upp till typ styv kuling, men fortfarande varmt i lä. Höll mig dock i växthuset och planterade om massor av chili-plantor. Nu får de övernatta där. I alla fall en natt… får se hur vädret framåt artar sig.

Men hur ska det här gå? Den försådda majsen har kommit upp, och kommit ner… ser ju lite roligt ut. Och så undrar man var roten ska ta vägen, jag kan ju inte plantera om den i större kruka redan. Känns lite som Jack och bönstjälken. Blir spännande, har aldrig sått majs förut.

Sahlens sill

Och la jag in en sill till påsk. Ja, det blir inte som vid jul när jag lägger in massor och vattnar ur sillarna själv. Nu blir det en egen plus några ”köpesillar”. Skulle däremot gärna vilja ha en lammstek på påskafton eller påskdagen, men det verkar vara stört omöjligt att få tag på fast hela Öland är fullt av betande får. Finns ingen efterfrågan säger de…

Och hoppsan, där gick fönsterrutan på växthus 2
Och då får man plocka upp glaset!

Mmmm, det ramlade tydligen ner en bräda från taket när Han skull fixa vindskivorna. Den studsade visst…

Han: Två bilder säger inte alls mer än tusen ord. Å andra sidan orkar jag inte skriva tusen ord för att förklara vad som egentligen hände. Innan solen går ner har Tomek och Krzystof kommit ner till udden med en ny glasruta, nu monterad. Dessutom har jag lagt på en nockplåt på det nya taket på Margaretas uterum.

Bildbevis publiceras i morgon. Klockan gick för fort, men jag hann åka till Lindbergs tre (3) gånger för att köpa vitmenade klädselbräder 22 x 170. Eftermiddagsdrinken intogs först 18:30, då fattar du att jag har jobbat hårt. Middag i tv-soffan (hennes köttfärssås!). Nu njuter jag av att se andra arbeta. John och de andra i Trädgårdstider gör det svåra enkelt och SVT:s hipsterstylade Hjälp vi har köpt en bondgård gör det enkla svårt.
– Trodde jag skulle slippa se sånt patrask när vi lämnade Södermalm.

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: flip-flop-premiär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s