Måndag: mycket sten att ta sig förbi…

Hon: idag har jag planterat inköpen från Ölandsturen i lördags. Allt ska stå runt eller på altanen bredvid parkeringen utanför Chateau Margareta så den blir lite inramad och mysig. När sedan citronträdet och olivträdet flyttat ut också borde det ju bli lite Medelhavskänsla över det hela, tänkte jag.

Först blir det den här som ska planteras. Jobbigast!!

Och när jag nu, för första gången, gräver en grop för trädplantering blir den ordentligt djup, till skillnad från när vissa andra gör detsamma. Okej, Han fick hjälpa mig lite med största stenen. Spett krävdes!

Stenen som skymtar var dock för stor, den blev kvar
Och så var gropen klar för plantering…
Men först i med lite vatten…
Och så var trädet på plats! Bara att fylla på med extra fin och näringsrik jord.
Voilà!

Han har också jobbat hårt idag, mest med finputsning av olika ej färdiga projekt runt Chateau Margareta. Det gillar jag 🙂

Och det nyinköpta fikonträdet fick en större och lite snyggare kruka.

Och till sist, men inte minst, planterade jag en vinranka med gröna druvor längs söderväggen intill altanen. Vi snackar ju Medelhav, då måste det ju finnas vindruvor. Röda druvor har vi redan vid Hus 1, så det blir kul att se hur de här gröna blir och smakar. Om den tar sig vill säga. Men med mina stora gropar borde den ju… 😉

Han: För egen del har jag bara jobbat på att snygga till kulissen som ska ge hennes plantering en anständig bakgrund. Typ nya vindbräder på uterummet.

Publicerat av

2 reaktioner till “Måndag: mycket sten att ta sig förbi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s