Onsdag: så här dan före dan…

Han: Vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen. Även jag har på förekommen anledning funderat på om jag kanske skulle pensionera mig och ligga kvar i sängen. Men inte idag, vaknade 05:30 och resten har varit en lång arbetsdag. Efter morgonens faktureringsbara arbete bakom tangentbordet har jag fortsatt att fixa uterummet. Det kommer att kallas för Vita Havet, detta för att vi alltid ska påminnas om årets rötmånadsdebatt på kultursidorna.

Det är långt ifrån klart än, men det är aldrig för tidigt att ha taklagsfest med goda vänner.

Hon: fest och fest, en mager sillbit och lite ost. Men gästerna gör ju festen, eller hur man säger, så det blev trevligt värre. Och man får passa på när vädret tillåter umgänge, och det gjorde det ikväll, även om vi hade lite hjälp av en värmelampa.

Och till sillen nybakat vörtbröd, på surdeg förstås.
Helt ok även inuti, och välkryddat om man säger så…

Och på tal om gäster, idag kom gallmyggorna och parasitsteklarna som ska göra livet i växthus 2 surt för bladlössen. Men lite orolig de lämnade festen för tidigt, hade dörren på glänt, och såg inte röken av någondera när jag skulle stänga för kvällen.

De lämnade asken snabbt…

Och så har jag satt upp gardinerna i växthus 1, det blir redan väl varmt därinne när solen ligger på så de behövs nu när planta efter planta flyttar in. Börjar faktiskt se riktigt bebott ut därinne igen. Hoppas det inte blir frost i natt bara.

Nu är säsongen igång 🙂

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: så här dan före dan…

  1. […] Han: Långt bortom udden pågår en infekterad kulturdebatt. Det handlar om vilken färg ett vitt rum får ha. Eller snarare vilken färg det vita rummet inte får ha, typ Vita Havet.Försök görs att förstå vad det debatten egentligen handlar omegentligen handlar om och den diskussionen har smittat av sig även här ute på udden.https://peppekerstin.blog/2021/03/31/onsdag-har-saknas-fortfarande-en-rubrik/ […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s