Torsdag: Debatten är avslutad: Nu heter det Svarta Havet

(Uppdaterad på förekommen anlednin 18:30)

Han: Långt bortom udden pågår en infekterad kulturdebatt. Det handlar om vilken färg ett vitt rum får ha. Eller snarare vilket namn det vita rummet inte får ha, typ Vita Havet.
Försök görs att förstå vad det debatten egentligen handlar egentligen handlar om och den diskussionen har smittat av sig även här ute på udden.

Här på bloggen råkade jag kalla Chateau Margaretas uterum för ”Vita Havet”. Orsaken var att jag hade inrett det dragiga rummet med vitmenade klädesbräder, inköpta på Lindbergs.
– Tyckte att det var ett bra namn, så här vid havet.

Vitt? Dumt!

Dumt. Jag hade ju ingen aaaaaaaning om att jag därmed utmanade starka krafter.
Men det gjorde jag.
– Och nu är uterummets vägg svartmålad och även om väggen mot växthus 2 fortfarande är vit så kommer rummet i fortsättningen att kallas för ”Svarta Havet”.

Till saken hör att det aldrig blev någon infekterad debatt här omkring. Hon sammanfattar nämligen den kritiska debatten i en enda mening:
– Jag tycker att det blev för vitt. Det är snyggare med svart.
Så har vi det.

PS: För egen del vill jag bara tillägga att namnbytet inte ska ses som en kritik mot kungen. I vars slott det i hundra år funnits en sal som heter Vita Havet – och som oansvariga på Konstfack redan på 1950-talet skojade med genom att kalla sin sal för samma namn.

Hon: ja, vi jobbar på bordsskicket, annars har det varit en strålande dag här. Först hängde Alice och mormor själva när mammorna handlade. Vi gick en lång promenad, eller ganska lång i alla fall. Sen har vi firat Alice mamma Meli. Två gånger till och med. Först för att hon är en del i utställningen PanoramaFotografiska nu i juni…

Utställningen PanoramaFotografiska 9-13 juni

Sedan fick vi dessutom veta att hon, och hennes kollega Michael Verdicchio vunnit medievärldens Oskar idag. Då blev det äkta bubbel.

Ja, mamma är stolt 😉

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Debatten är avslutad: Nu heter det Svarta Havet

  1. Är så skönt att vara här och hälsa på. Speciellt att se Alice så glad heja tiden, hon älskar verkligen livet på landet 😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s