Tisdag: Man tager vad man haver mot nordan

Han: Hur kommer människorna i framtiden veta att det blåste ovanligt mycket på Kråkudden nådens år 2021?
Svar:
– Framtida etnologer kommer att upptäcka lämningar av enkla vindskydd mot norr, som den stackars bofasta befolkningen byggde för att skydda sig mot blåsten.

Recyklade fönster.

Allt tyder på de enkla skydd som nu restes bestod av återanvända 5 mm glasrutor som tidigare generationer på denna utsatta bosättning dekorerat den s.k stugan med innan man uppfunnit 3-glasfönster.

Hon: själv var jag inne och städade typ hela dagen, och behövde alltså inte skydd för vinden…

Jo föresten, när jag skulle gå över till grannhuset för att lämna en bok till vännen Neta hade jag behövt ett bärbart vindskydd. Kallt som tusan, hade bara en kofta på eftersom det är så nära. Fick snabbt sätta mig i solen med deras husvägg som vindskydd för att värma upp inför återfärden ett hus bort.

Småputtrig…

Läste en recension av Sommaren kanalen i Femina för någon dryg månad sedan och beställde den direkt. Fast har haft lite svårt att riktigt fastna för den så det har gått långsamt framåt med läsningen. Men efter drygt halva boken lossnade det och sen gick det fort.

Tänkte att den nog skulle passa Neta, vi byter lite böcker ibland, så skyndade på lite extra eftersom hon skulle åka hem till Lindesberg igen idag. Hon hade viktigt jobb att utföra hemma, vaccinera mot Covid-19!

Recension i Femina

Och nu funderar jag på att ta mig an Jamaica Kincaid och Boken om min trädgård. Den har legat länge på soffbordet och väntat på att bli läst. Den är väldigt snygg, och jag gillar att titta på den, men jag har tänkt att den nog är lite ”tråkig” och inte så lättillgängligt. Och att den tar jag när jag känner lite mer manad för en sådan bok. Vilket jag inte gjort… Men så läste jag en intervju med Jamaica i DN i helgen och då kände jag plötsligt att nu jäklar ska jag ge den en chans.

Japp, ikväll så…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s