Onsdag: Och mitt i eftermiddagsdrinken ringer syster Agneta

(Uppdaterad 21:01)

Och där satt vi och pratade om allt som hänt sen sist.

Han: Jaha, det var det. Där satt vi i växthuset med våra danska vänner och tog vår vanliga eftermiddagsdrink på coronaavstånd, utom Axel som skulle köra bil och plötsligt ringer syster Agneta från vårdcentralen och det är bra att Axel avstått från eftermiddagsdrinken för 20 minuter senare är jag tillbaka på udden och hon säger att det vore bra om jag bytte den trasiga värmelampan i växthuset innan jag börjar få känningar och då kom jag på att jag även måste ta reda på verktygen och sen plockade jag undan brickan med glasen och nötterna och nu jag sitter jag här i min vanliga stol och skriver en ganska förutsägbar notering på dagens blogg:
– Onsdag 7 april 2021 kl 17:30. Fick helt oväntat min första dos Astrazenica vaccin som jag egentligen skulle ha fått först 21 april. Hann knappt ta av mig tröjorna (de blåser på udden) innan syster Agneta hade stuckit mig och efteråt sa hon att hon kände igen mitt namn och jo, du kan nog få lite ont och kanske feber och kanske mår du lite illa och sen sa vi hejdå, vi ses och så fick jag en liten vit lapp där det står att jag ska få min nästa dos vaccin den 16 juni och då hinner du bli immun till midsommar, sa Agneta och sen skjutsade Axel och Bibi ner mig till udden igen och vi pratade om att de sett 12 havsörnar vi Örarevet i helgen och allt kändes lite konstigt som om allt hänt men inget förändrats.
– Eller tvärtom?

Och så här såg syster Agneta ut efteråt och så här ser jag ut efter att ha varit med coronaårets största händelse så här långt.
– Visst syns det att någonting hänt och att gubben på udden förändrats på nåt sätt?
Inte.

Hon: ja pust, men så var det ju det här med Astra Zenecas vaccin, hade ju hoppats på Pfizer. Men så typiskt ”min otur” att det blev Astras då. Men när jag nu tjatat in dig på återbuds-listan får jag väl stå mitt kast och inte älta det här mer. Fast om du väntat till den 21:a kanske du fått Pfizers, och då är det ju mitt fel att det blev fel liksom… förlåt! Fast det kunde ju i och för sig blivit Astras ändå. Och någon sa ju härom dagen att det är det bästa. Ändå väldans tacksam du är vaccinerad 🙂

Tuffare än fegisarna i Al-Shabab.

Han: Två timmar senare känner jag mig faktiskt lite varm om kinderna. Skojar! Jag menar efter den halva flaska champagne jag hann smutta på under vår trivsam reunion i växthuset.
Av vaccinet känner jag ingenting, men min kära Krösa-Maja anar som vanligt att kometen kommer att slå ner.
Har för säkerhets skull informerat barnen. ”MÄKTIGT!, skriver den positivaste av sönerna medan den cyniske storebrodern stillsamt påpekar att somaliska Al-Shabab tyckte att Zenicas vaccin var för farligt för sina självmordsbombare.

Och visst, jag vet att det har sagts en massa om Astrazenicas vaccin. Men som syster Agneta konstaterade:
– Det är ju det enda vaccin som experterna verkligen har testat på höjden och tvären.
Men för att hålla spänningen vid liv: Det känns helt okej att vara tuffare än grabbarna i Al-Shabab (som just betyder ”grabbarna”). Om min dos trots allt skulle vara en blindgångare torde jag missa de 72 oskulderna i fegisarnas paradis. Men ingen kan ta ifrån mig en seger: Jag hann i förväg fira Dagen D med champagne i trevliga vänners sällskap.

Vi ses här i hörnet i morgon. Nu ska vi titta på Kulturfrågan Kontrapunkt på SVT. Självklart håller vi på vår kompis Ebba de Faires lag.

Publicerat av

2 reaktioner till “Onsdag: Och mitt i eftermiddagsdrinken ringer syster Agneta

  1. […] Sen åkte jag till Bauhaus (med solglasögon och förstorade pupiller) och köpte ett parasoll och sedan var det dags att kvittera ut lite skatteåterbäring igen: 13:20 Torsås vårdcentral. Andra sprutan vaccin, Astrazenica.– Tack syster Agneta för att du finns och sticker så bra! […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s