Måndag: tång- och trädgårdsfix – när en ny storm blåser upp …

(Uppdaterad 19:30)

Efter gårdagens högvatten…

Hon: igår blåste det upp massor av tång, bra tänkte jag, då har jag fin sandbotten i viken igen då!

Knappast…

Så fasen heller, istället är hela viken proppfull med tång, man skymtar lite lite sand längst ut. Och hur ska jag nu få upp allt detta… hård frånlandsvind lär inte hjälpa mycket. Bara vänta in lågvatten och börja med det som ligger längs strandkanten så länge. Länsade Hans potatisland på förra årets tång i förrgår, får väl återställa det med ny tång så han kan få i potatisen i något så när god tid i år…

Purpur- och grönkål

Nu måste kålen ut och öva på uteliv. Bara bära ut och in den också, liksom olivträdet och Dr Westerlund. Men kanske ska jag testa ”the hard way” med några plantor… jag har ju ändå ganska många. Japp, så får det bli!

Test-kål på friland.

Sådärja, men fasiken vad det blåser. Bäst sätta på fiberduk. Bra med tanke på kålflugorna, och nattfrosten också.

hoppas bara inte vinden tar hela installationen…

Det börjar bli väldigt trångt i växthusen redan, det har börjat växa så det knakar. Satte plocksallad för några veckor sedan i en trälåda inne i Växthus 2, den svämmar redan över. Men Cossalladen som jag satte före det blev riktig vinter i januari, har tagit längre tid på sig. Men nu ser man att den börjar knyta ihop sig till huvuden, kul!

Plocksallad
Cos-sallad. Little Gem och Rouge d’Hiver

Satte också lite sommarblommor i en trälåda. Chansade. Och det gick ju uppenbarligen bra, lite väl tätt kanske, så frågan är vad man gör nu! Vågar jag sära på dem och plantera om? För så här tätt kan de väl inte få plats att komma upp ordentligt?

Blandad kompott av sommarblommor, bl a solrosor som jag även satt en och en i varsin kruka…
Solrosor med plats att växa 🙂
Kolla in aubergineplantan i mitten, så himla fin tycker jag!! (olika chilis runt om)

Och en sista trädgårdsrapport; en av bondbönorna har tittat upp, så otroligt kul. Jag hade egna torkade bönor, sparade från förra årets skörd, som jag la i blöt ett dygn och sedan planterade ut för kanske en månad sedan. Trodde aldrig det skulle funka med egna bönor. Tyckte de såg lite underliga ut. Men det gjorde det, hurra!!!

Bondbönor på g! (I alla fall en av dem…)

Och så ringer en kompis upprört och undrar om jag vet vad som hänt med de två fina enarna bredvid de vackra gamla tallarna längs strandpromenaden…

Nu vet jag, de skymde sjöutsikten… och det ser man ju genast, att när enen fanns kan ju inte de som bott bakom sett något alls av havet. Stackarna!!!

Och här ligger resterna efter en av de sista enarna som fanns längs strandlinjen. Sorgligt!!!

Han: Ja, vad säger en skotträdd man som dessutom sitter i stugföreningens styrelse?
”Han är en ödmjuk man och han har anledning till det”, sa Churchill om sin meningsmotståndare, sosseledaren Attle (en förlaga till vår Stefan Löfven).
Jag säger samma sak, fast tvärtom:
Hon är inte minsta ödmjuk och hon har anledning till det.

Fortsätter skövlingen bör jag kanske föreslå att vår förening av fritidshusägare ska söka medlemskap i Villaägarna?
– Inte.

Publicerat av

4 reaktioner till “Måndag: tång- och trädgårdsfix – när en ny storm blåser upp …

 1. Jag blev både väldigt irriterad och ledsen när jag läste att någon tagit bort gamla enar på allmänna ytor. Vad jag förstår dessutom utan tillstånd från markägaren. /Håkan

  Gillad av 1 person

 2. Alltså, nu får det väl räcka med trädskövlingen😡😡vi var ju överens om att träden behövs för vattnets skull, de fanns väl där innan de kom dit! Tilläggas kan ju att vi ska tydligen inte veta när sånt här sker, ska vi inte ha greener här också🙈
  Ann

  Gillad av 1 person

  1. Jo, det är tydligt att de flesta vill ha det. Ner med alla träd som skymmer sol eller utsikt bara. Man ska kunna sitta i solen på sin stol på samma ställe hela dagen och ha fri utsikt. Natur och djur struntar man i. Så tråkigt! Och jag som varit så glad att den lilla biten längs vattnet från kiosken till bryggan haft kvar lite av den genuina naturen som var här. Gamla knotiga tallar med några fina enar emellan sig. Men bara väntat på det här. Men nu hoppas vi tallarna får stå. Och att fler reagerar och håller med om att nu får det vara nog. Detta var ju verkligen långt ifrån någons tomt och på en sträcka som alla promenerar längs för att njuta av Skeppeviks natur och utsikt. 😔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s