Måndag: När dikten är en blek kopia av verkligheten

Han: Ibland tar man i så att man nästan spricker – bara för att inse att dikten ändå är en blek kopia av verkligheten. Igår skrev jag, raljerande tyckte jag, om rätten att bestämma sin ålder (och kön). En läsare där ute skickar en artikel om Emile Ratelband, gått till domstol för att ändra sitt födelsedatum från 11 mars 1949 till samma datum år 1969.
– Detta eftersom han ”känner sig som en ung gud”: ”We live in a time when you can change your name and change your gender. Why can’t I decide my own age?” frågar sig Emile. Och hans argument väger tungt: ”When I’m on Tinder and it says I’m 69, I don’t get an answer. When I’m 49, with the face I have, I will be in a luxurious position.

Vill bestämma sin egen ålder.

Klart det känns fel att inte ha rätt till sin egen åldersbekräftelse när man är på Tinder. När jag ser Emile förstår jag att han mår dåååligt.
– Det är nästan så att även jag känner mig kränkt å gamle Emiles räkning.

Och apropå en annan åldersdefinierande diskussion: ”Som så många andra i min ålder har jag fått den första vaccinsprutan och det har snart gått två veckor sedan dess. För min del blev det Astra Zeneca, min fru fick Pfizer”, skriver vår kompis Paul Ronge i sitt nyhetsbrev. Med tillägget:
– Astra Zeneca har ju fått nästan samma rykte som ryska Aeroflot!

”Men hela UK:s vuxna befolkning har ju snart fått åtminstone sin första dos AZ utan att någon massdöd i blödningar och proppar rapporterats”, konstaterar Paul och sammanfattar sin syn på populismen kring Astrazenica:

Ja Paul, ibland är det verkligen så att en bild säger mer än 1000 ord. Och verkligen slår tyvärr ofta dikten. Bilden är tyvärr en träffande illustration över läget. Idag skärptes de regionala rekommendationer i Kalmar län. Plötsligt tredje värst i landet och smittspridningen har aldrig varit så hög som nu, det värsta är att det inte finns något bättring i sikte.
– Vi måste skärpa oss nu, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Orsaken är väl känd: Folk struntar i restriktionerna och försöker hitta kryphål för att slippa ta personligt ansvar för smittan. Och så löken på laxen: Gubbar och kärringar av alla kön och åldrar låtsas att de doktorerat i virologi och immunologi och därför tillåter sig att sprida osäkerhet och förvirring kring det enda som kan få stopp på skiten: vaccin!

Resultatet: Rekommendationerna är de hårdaste hittills.
– Det handlar om en slags personlig lockdown, säger Labbé Sandelin som är vår Tegnell.
Och restriktionerna drabbar även alla som sköter sig – inklusive oss som tar det vaccin vi erbjuds.
Vad jag tycker?
– Tack så mycket, skitstövel!
Hoppas ingen svarar den dag du ringer akuten och gnäller över att du mist smak- och luktsinnet och känner att du har andnöd.

Hon: ja det har liksom blivit ett A- och ett B-lag. Man presenterar sig typ med ”och jag fick Pfizer”. Har man fått Astra säger man att man är vaccinerad, inget mer. Men får då garanterat frågan om vilket vaccin man fått, av Mr Pfizer… Ja inte för att jag är vaccinerad än, sex månader för ung. Men känner mig ett halvår äldre, så då borde jag ju faktiskt kunna få nu ;). Och som -65 därefter kunna presentera mig som Mrs Pfizer. Tillhörande A-laget.

Trevlig läsning i dagens DN

Men nu till andra viktiga saker. Jag blir väldigt glad över att fler och fler börjar förstå vikten av att måna om bi:n och andra djur i vår natur, och att det skrivs om det, även i lokalpressen. Biologisk mångfald behövs, inte bara kalhyggen och nagelsax-klippta gräsmattor. Basta!!

Och så Barometern i lördags, lokalsidan dessutom. Hurra!
Det viktigaste!
Om man inte kan eller orkar läsa hela artikeln.

Annars har dagen gått till städning. Supertrist! Hann dock sätta om två tomatplantor i växthus 2. Borde ta tag i chilin inomhus imorgon. Ingen koll på vad som händer alls med alla plantor där, det är en djungel! Men min fina Monkeyface-planta, det enda fröet som tog sig av åtta satta, visar sig inte vara en Monkeyface alls… har den korsat sig med en spetspaprika, eller har jag märkt fel. Och vad är det då? Ser inte ut som de röda paprikorna jag hade i fjol heller, och inte tillräckligt avlång för att vara en äkta spetspaprika. Hrmmm!

?
Den är inte ensam, det är massor av frukter på plantan, stora. Redan!

Ps. Kom på att det kanske är en Padron-planta. Som man alltså kan göra pimentos de padron av. Den blev först stor och superfin förra året också. Men var de så här stora… får smaka av helt enkelt. Den kallas också rysk roulette eftersom den egentligen är mild men vissa kan bli superstarka!! Imorgon efter frukost vet vi.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s