Onsdag: En dag som gjord för dåliga nyheter

(Uppdaterad 10.47, 10:20)

Dagens väder (06:40): 5 mm regn/tim, 6 grader som m känns som +2 pga 8-13 sekundmeter vind från SV. En gråtrist dag som gjord för dåliga nyheter.

HAr anlänt till udden.

Han: Bladlöss står högst upp på Hennes hata-lista. Tillsammans med mördarsnigeln ligger kirskålen annars i topp som våra mest avskydda trädgårdsmarodörer. ”Den sprider sig hejvilt med både frön och rötter – endast en pytteliten rotbit räcker för att bilda en ny planta!”, läser jag i Vi i Villa, som ger ”fem riktigt bra tips –  pröva gärna allihop!”

Det är det gamla vanliga – gräv upp, bygg barriärer och täck med duk etc. Jag kan skicka med en hälsning från udden: Inget av råden hjälper.
Jag har ett bättre råd:
– If you can’t beat them, eat them.
 
Hannibal Lecter har helt rätt. Somliga är för onda för att få leva.
– Andra är för goda för att inte ätas upp.
För så är det också: Kirskålen är inget ogräs, utan en förvildad matgrönsak som förr i tiden odlades i bland annat klosterträdgårdar. ”Till er som har kirskål i trädgården: grattis! Ni behöver aldrig mer köpa spenat”, skriver några entusiaster på nätet.

Gör som Hannibal.

Tror visserligen inte att Hon delar den entusiasmen, men jag hoppas att småländskan på sikt ska inse värdet på kirskål. Redan för tre år sedan gjorde jag följande dagsnotering, detta efter några veckor av fruktlösa försök att bekämpa ogräset på udden: Idag äter du kirskålssoppa på Stockholms Matmarknad. Soppan är kryddad med rallarros och lite sherry. Pelle Sturén berättar att kirskålen kostar 1 200 kr kilot i huvudstaden.
– Tolvhundra kronor!
Vet den romske tiggaren utanför Tempo i Gökalund att han sitter på en förmögenhet?

Skrev jag då, BC (before Corona). Idag sitter det inga romer utanför butikerna häromkring. I den bästa av världar plockar de gröna tusenlapparna någonstans.

Obs! Bilden föreställer inte deltagare i På Spåret.

Dagens Hade-jag-ingen-aaaning-om: Plötsligt har alla som tittar på andra kanaler upptäckt Paradise Hotels format: Unga bimbos av båda könen som går omkring halvnakna, super till, leker byta-säng-leken och tafsar sig till sömns.
– Det gör sig bra på tv.
Så länge de vuxna i rummet inte bryr sig. I en krönika i Göteborgs-Posten skriver Essy Klingberg att sånt här ligger i realityformatets format: ”Händelserna sker inte i ett vakuum, utan är två i raden av många som genom åren kablats ut under förevändningen att det är bra tv /…/ Att ett övergrepp förr eller senare sker i en sån miljö framstår nästan som förutbestämt.”
Ansvarig utgivare av denna blogg meddelar att det finns påklädda tv-program som På Spåret också.

Hon: det där sista fattade jag inte riktigt… vad menar du?

Limone Rosso

Dagens överraskning; smakade en av de röda citronerna från nya trädet. Ska enligt Google smaka som en vanlig citron. Gjorde den inte, den smakar mer av apelsin eller kanske mandarin. Kul, för det var ju egentligen ett apelsinträd jag ville ha eftersom jag redan har ett stort citronträd. Föll för doften av alla blommorna och det roliga utseendet på frukterna. Och det gjorde jag ju uppenbarligen rätt i!

Hej då påskpynt!

Bättre sent än aldrig; tog mig i kragen och packade ner påskpyntet. Blev lite tomt måste jag säga. Konstigt att man nu ska vänta ända till påsk för att få pynta lite igen. Det finns ju verkligen utrymme för en högtid däremellan. Midsommar borde kanske utveckla sin midsommarstång till mer behändigt och lättupphängt pynt.

Dagens hälsning: ”Du har varit ur loopen i två dagar och imperiet rasar”, skriver M, som härmed tilldelas medalj för dagens mest vänfasta överdrift. Visserligen har det gått två dagar sedan jag pensionerade mig från Our group, men utdelningen av Zalando väger (lite) tyngre (underdrift) för Kinneviks fall.
– Dessbättre äger jag som principfast redaktör inga aktier.
Det gör däremot Hon som nu biter på naglarna (trots att jag har försökt säga att hon får Zalandoaktier i utbyte).  

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s