Söndag: 23 maj…

(Uppdaterad 19:39)

Hon: dagen började som sig bör med frukost och massor av paket i sängen. Mest trädgårdsredskap, och det uppskattar jag verkligen, men vart tog läppstiftet från Hermès vägen…?

Tack Ancy och Håkan för dagens flärd! Smashing paket med bubblande och väldoftande innehåll. Helt perfekt!

Men kanske var ändå bästa presenten de rejäla byggarbetar-hängslena som håller byxorna på plats även när mobilen ligger i bakfickan. Testade direkt, de funkade perfekt både vid ogräsrensning och utplantering av tomater i nya landet. Tack älskling!

Första plantorna på plats i nya utökade landet…
Och ja, det finns gott om plats kvar för fler, hurra!

Men som tur var kom Kicki, granne och vän, förbi och grattade med en flaska vin ungefär vid drinkdags. Tack! Om inte hade jag nog maniskt fortsatt kvällen i nya landet…

Och då missat den goda middagen han fixat med hela eftermiddagen. Hade varit synd, vildsvinet blev verkligen supergott.

Ja kocken tog också en paus! Tack för idag ❤️

Favorit.

Han. Grattis min fru! Slutet på början.

DAGEN EFTER: Som så många andra förstörde vi kvällen med att titta på Eurovision. Bara den meningen sammanfattar mitt betyg:
– Är det inte meningen att man ska lyssna på en musiktävling? Inte titta på alla dessa latsjo grabbar och lätt avklädda tjejer. Silverminiklänning är uppenbarligen årets populäraste plagg. 
Har gubbarna i EBU samma strikta klädkod som dito snuskgubbar inom beachhandbollen?
– Nån som minns Metoo????

Klart vi bara lyssnade på rimmen.

Det gick inte så bra för allas vår Tusse och nu undrar förstås alla förståsigpåare om Sveriges guldålder i Eurovision är slut. Och som vanligt vinner DN:s Hanna Fahl även årets Eurovision.
Den kvinnan har en giftampull under varje tangent i sin laptop och hennes sågning av det tyska bidraget kommer att bli en klassiker: ”Att framföra denna smörja och samtidigt predika anti-hat är som att vifta med ett köttstycke framför en varg: det är omöjligt att inte bli provocerad in i vitglödgat raseri av ukuleleriffen, det dansande långfingret, steppdansen…”

”Tomma kalorier, men extremt goda under de tre minuter det tar att sätta i sig den här dumma lilla karamellen”, skrev hon om Cyperns bidrag. ”Låten är ett befriande skamlöst hopplock från Gaga/Ora/Zara, koreografin het och vig och rolig, och ögonblicket i slutet där Elena Tsagrinou viskar ”El diablo” i närbild en Eurovisionklassiker.”

Och när Hanna är som snällast skriver hon med en sen gäspning om Portugals bidrag: ”Klockan är halv fyra, vinet är slut. Den portugisiske Erasmusstudenten är den enda som fortfarande håller igång. ”Vi ger bara ut på vinyl, känslan är helt annorlunda”, säger han nu, åh gud, låt taxin komma snart, ”har du hört talas om en artist som heter Leonard Cohen? Riktigt duktig faktiskt.”

Jag längtar redan efter nästa års recensioner.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s