Onsdag: Ropen skalla – död åt alla!

(Uppdaterad 21:07, 17:34)

Ovälkommen besökare.

Han: Den kommer inte från Spanien, lika lite som spanska sjukan gjorde det. Den ”spanska skogssnigeln” (Arion vulgaris) är ursprungligen fransk men det gör den inte mer välkommen.
I morse hittade hon den första bland sin sallad.

På lördag är det Mördarsnigelns otursdag, ”en dag som går ut på att försöka döda så många mördarsniglar som möjligt i sin trädgård”, rapporterar Sveriges radio och det måste vara första gången statsradion uppmanar till masslakt. 

Vi på udden deltar frivilligt och med gott humör. Jag till och med tjuvstartade slakten före frukost:
Ropen skalla
Död åt alla!

Varför denna blodtörst, kanske du undrar som bor i stan. Svar: Detta slemmiga blötdjur äter kopiösa mängder av allt som växer. Den lägger 400 ägg på en säsong och förökar sig alltså snabbt. Dessutom är den hermafrodit, vilket betyder att om den inte hittar någon partner så knullar den sig själv, om man säger så.
Vilket man får säga när det gäller mördarsniglar.

Sedan åt vi frukost som om inget hänt.

Hon: hinner inte blogga idag. Bara vattna, vattna, vattna!!! Vi ska ju till storstan imorgon. Som tur är har jag världens bästa extramatte, odlarkompis och granne härnere. Men ändå, det är sjuuuukt mycket att vattna och det är extremt hett, speciellt i växthusen, så jag dränker allt idag för att göra det enklare. Och Han är ju snart tillbaka, som tur är. Jag stannar en natt extra. Mycket som ska hinnas med där uppe. Efter spruta två blir det definitivt mer frekventa besök så jag hinner träffa alla kompisar och framförallt mitt barnbarn på G… mer om det i helgen!

Han: Men innan dess, en kvällsstudie i färglära:

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s