Lördag: nä nu tar jag mig tid…

(Uppdaterad 20:17, 19:37, 13:17)

Hon: Han hade helt rätt igår, eller halvt rätt, jag hann inte blogga alls… (fick trevligt besök) och hinner inte idag heller, egentligen! Men eftersom han är på ”jobb”, Stugföreningens årsmöte, så tar jag chansen att börja dagens blogg.

Gårdagens besök bestod av ”våra danskar”…
Både stora, små och mittemellan stora 🙂

Han är sekreterare i stugförening och förmodligen ny ordförande efter dagens möte. Passar honom perfekt, men inte mig, aldrig varit på ett årsmöte över huvudtaget faktiskt. Jag är nog helt enkelt ingen föreningsmänniska.

Bakar hellre…

Håller mest till ute på Udden pysslande med mina plantor och diverse hushållssysslor. Vad det kom ifrån kan man ju undra… alltid jobbat heltid, trots små barn, och var inte ett dugg intresserad av trädgården vi hade i Nockeby. I och för sig alltid gillat att baka och laga mat, om jag haft tillräckligt med tid utan att känna stress, vilket jag inte direkt haft. Förrän nu!

Och om man nu ska nörda in på brödbak så måste man förstås ha mjöl som är ekologiska kulturarvssorter. Och var får man tag på det, jo på Rekoringen Kalmar.

Jacoby Borstvete, både siktat och fullkorn. Och så Dalavete och Ölandsvete, båda fullkorn…
…från Solmarka gård.

Nu håller jag på att försöka få till ett nästan helt fullkornsbaserat bröd på de här mjölen. Inte så lättarbetade precis… återkommer med resultatet. Nu jäser degen i kylen. Där kan det stå några dygn, men tror inte jag har tålamod att vänta så länge.

Men de har förstås inte bara mjöl på Rekoringen, man kan köpa massor av olika ekologiska varor. Kött, grönsaker, honung, bär, mejerivaror etc. Allt närproducerat och utan mellanhänder. Man beställer på Facebook och betalar i förhand, och sedan hämtar man sin kasse på utsatt tid från bakluckan på producentens bil.

Handlade lite av Emåmejeriet också…
…yoghurt och ost, Poseidon och Superlagrad!
Och bärhjälp hade jag med!

Han: Apropå gårdagens predikan om att vi alla, inklusive Janne Schaffer, behöver någon som talar för oss så har vi haft årsmöte i stugföreningen.
Hon är rätt, jag torskade och sitter nu med klubban och jobbet att få 77 trevliga stugägare med familjer att samsas och ha trevlig ihop på en begränsad yta vid havet.
– Det ska bli lagom kul!

Har fått en klubba att lägga i verktygslådan.

Och sedan kom barn och barnbarn tillbaka, mormor bjöd på pasta och när solen börjat gå ner blev det bara de vuxna kvar i rummet:
– Eller hur morfar.

Hon: och medan mormor gjorde ravioli (hemgjord), vilket tog tid… badade Alice och morfar. Ja Alice dök till och med ner under vattnet, men det hann inte komma med på bild. Men som tur var hann Han med att snabbt få henne på fötter igen. Alltså, Alice tyckte inte det var någon grej, huvudet ska man väl doppa om man nu ska bada. Imorgon ska mormor också bada! Länge!

Innan Alice dök…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s