Måndag: Dagar när vi står på jättars axlar

Han: Idag har jag varit ordförande hela dan. Vilket inte säger dig nåt och ingen annan heller. Men i enlighet med det kända uttalandet som inget fattar eftersom det bygger på ett syftningsfel – själv galen och omgiven av dåliga rådgivare – så har jag åtagit mig att bli ordförande i vår stugförening med 77 medlemmar.
Nej, jag var ingens förstaval.
– Inte heller mitt.

Nåväl, nu sitter vi här med mer än skägget i brevlådan och idag åkte Isman och jag till Blekinge för att titta på en flytbrygga.
– Det var intressant.
Det finns människor som samlar på flytbryggor.

Flytbryggor växer inte på träd.


Sedan kommer Mellström förbi. Mellström är en sån där människa som alltid har funnits här och som kan allt om allt och om inte Isaac Newton redan fällt de bevingade orden ”Om jag har sett längre än andra så beror det på att jag stått på jättars axlar” så hade jag stulit den metaforen och tillägnat den Mellström.

Ty nu talar vi om viktiga saker, typ att nivåmätaren i Pumphuset läcker och så kan vi inte ha det. Eller hur?
Särskilt inte eftersom det ser ut som det växer nåt där i röret.
– Och det är ju du som har hand om det nu, säger Mellström.

Jag vet vad du tänker: Hur hamnade jag här – en vit, lönnfet, lyckligt gift heterosexuell man i mina bästa år som inte vet nåt om nivåmätare i en pumpstation?

Växer nåt där eller hur?

Hon: och jag tycker jag mest gått omkring och känt mig jättestressad över allt jag borde göra, men inte fått något gjort alls av vikt… satte i alla fall ut bordet med lite grejer till försäljning idag också. Och la upp nytt, rensade bort de övermogna (blev ketchup) och fyllde på påsarna med körsbärstomater med några nya sorter. Nu får man ännu mer för pengarna, ha ha. Imorgon åker de i frysen, på onsdag kväll åker jag till Stockholm och ”butiken” stänger över helgen.

Öppet imorgon också!
Sålde just en squash, plingade till i Swish-appen. Hurra!
Red Hot (very…) Ketchup 2021!

Första Hot ketchup-batchen för i år. Det var bett i denfår nog minska chilin i nästa! Alltså inte jättestark, men tror den starkare än förra årets. Men det här var första, gjord på jäkligt goda tomater. Mest Brandywine och Alice’s dream.

Första fikonen skördade!

Nu ska vi äta! Först blir det majs, skördade en till idag. En annan sort faktiskt. En halv var från vardera. Spännande avsmakning!!! Till efterrätt blir det fikon från vårt fikonträd, första skörden, också spännande! Huvudrätten inte lika spännande, ha ha, tredje dagen med rester från bolognesen jag gjorde i lördags…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s