Lördag: Den nya människan skapas i tolv graders hav

(Uppdaterad 18:04, 16:55)

Är det minken igen?

Han: Jag trodde det var minken. Men det var det inte. Hon gick direkt från sängen och ut i havet. Först efteråt såg hon att temperaturen sjunkit till +12 grader.
– Man blir som en ny människa, säger hon.
Imponerande.
– Men vem vill bli en ny människa?

Den nya människan.

Hon: jag, kände mig jättetrött och lite dagen efter trots sju timmars sömn. Det i sin tur tyder på att jag varken snusade eller drack alltför mycket igår på säsongens tomatprovning med påföljande kräftskiva. Men hursom är bästa botemedlet dagen efter att hoppa i havet med huvudet före. Men shit var kallt det var, isade som tusan om huvudet, dök ändå i en andra gång. Och så har jag fått en massa gjort idag också till skillnad mot vissa andra…

Limoncello egna citroner, till exempel. Lite i grönaste laget kanske. Och väldigt svåra att skala utan att få med det vita. Om två månader vet vi hur den blev! Lyckad eller besk…

Och kokat en ny omgång ketchup. Kanske inte riktigt lika hot som senast, men nog inget för ”mesar” den här gången heller. Får koka en ny omgång med ännu mindre chili.

Öppet!

Satte faktiskt ut lite gurka, squash och tomater på ”försäljningsbordet” idag. Inte tänkt (försöka…) sälja mer, säsongen går ju mot sitt slut, och det väldans snabbt faktiskt. Och ska frysa in lite mer tomater och borde väl göra lite chutney också. Sen blir det chili för hela slanten. Både ketchup och mald chilikrydda kommer nog ”åka ut” på bordet alldeles snart däremot.

Tomater för avsmakning

Nu tillbaka till gårdagens tomatprovning och kräftskiva. Han kommer att återkomma med resultatet efter min bildkavalkad.

Juryn i full action…
Välförtjänt kräftskiva därefter…
Trevlig eftermiddag och kväll!

Han: Trevligt hade vi och vän av ordning vill naturligtvis veta hur Det Stora Tomattestet slutade, eller hur? Kort rapport:
– Sexton (16!) av hennes bästa sorter testades av en sugen jury – åtta små varianter och åtta stora tomatsorter.
Så här tyckte den handplockade juryn som snaskade på alla sorter och mellan varven sköljde strupen med skumpa som den internationella testmanualen kräver:

Slutsats? I fortsättningen pratar vi inte om att vi tycker om ”tomater” – resten av sommaren heter de Pink Princess

Smakrikast bland de små.

… och bland de stora Grungy in the sky bicolor:

(Förra året hette favoriterna Black Sweet Cherry och Mai Wei.)

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s