Onsdag: och vart tog den vägen…

(Uppdaterad 18:50)

Hon: den här dagen bara försvann… har inte ens hunnit läsa Barometern, bara DN, ändå tycker jag inte jag fått något gjort! Jo, skördat så mycket tomater jag kunde, för nu ska det bli hård vind och regn i typ en vecka.

Räknar inte med att det blir så mycket bevänt med tomaterna efter det, och så kan jag koka ketchup, chutney och torka tomater i ugnen här inne under ovädret. Utan att behöva gå ut…

Och hade jag tid för årlig kontroll hos tandläkaren vid fyra. Tror alltid han ska säga att nu har förfallet börjat, bara sikta in sig på löständer. Min värsta skräck, att tappa tänderna. Men inga fickor och ingen tandsten den här gången heller, pust!!! Bara att fortsätta med tandtråd var dag, det är hemligheten.

Nu drink och Barran medan köttfärslimpan med gorgonzola blir klar i ugnen.

Idog trädgårdsarbetare.

Han: Många tror att guldbaggen är ett filmpris som delas ut på en glittrig gala i Stockholm där alla pristagare gråter och tackar mamma och pappa och mormor och hela teamet och min intimitets-koordinator ”för att de gjort det möjligt för mig att lära mig mina repliker utantill utan att må dåligt”.
– Det räcker inte här på udden.

Här är guldbaggen en 14–20 millimeter lång och metalliskt grönglänsande skalbagge som äter nektar och därför så här års gärna besöker våra rosor.”
Och det får den gärna göra. Utan gratisarbetande pollinerande stannar världen.
Om du undrar så har guldbaggen en egenhet:
– Den kan flyga utan att lyfta upp täckvingarna. Detta tack vare att täckvingarnas kant på yttersidan nära basen är försedd med en utskärning, genom vilken flygvingarna kan fällas ut.
Men det är överkurs.

Dagens utblick bortom udden: Sossarnas val av ny ordförande måste bli öppnare, det menar många inom partiet. Eftersom jag inte är medlem i det partiet (och inget annat parti heller) har jag ingen synpunkt på hur de väljer sin store ledare.
Eftersom ag gillar korv är jag dock lite undrande inför ett uttalande från Tidningen Ångermanlands förre redaktör Anders Rönmark: ”Öppen process? Kom igen nu. Ingen mår bra av att veta hur korvar eller överenskommelser mellan partidistrikt görs.”
Jo, när det gäller korvstoppning vill vi nog det.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s