Torsdag: Sluta trolla – bekämpa brottsligheten oavsett om den är svart eller vit

(Uppdaterad 17:07, 13:40,13:25)

Han: Jag håller med. Orsaken till att det tagit Brå, Brottsförebyggande rådet, 16 år att kolla in sambandet mellan brott och invandring är att ”det har funnits en ovilja att peta i sådant här, man vet aldrig vilka fakta som kan krypa fram och vilka som kan ”gynnas” av den” (Erik Helmerson, DN:s ledarsida).
Men sånt straffar sig, ty skit flyter.
Och just nu flyter skiten i alla medier.

Det blir inte bättre av att den notoriske Bråforskaren Jerzy Sarnecki hävdar att det här har vi vetat sedan 70-talet.
– Jaha, men varför har ni sagt nåt till oss andra?
Författarinnan Lena Andersson skriver i förordet till sin bok ”Förnuft och högmod” att hon som barn avskydde trolleri eftersom ”hela syftet var att man inte skulle förstå något som gick att förklara och vore lärorikt att få veta”. 
Precis så!
– Och vi vill förstå!


Hade Sarnecki & Co struntat i att leka Labero och Brå istället fortlöpande presenterat fakta, skulle mer kraft under årens lopp kunnat läggas på att ta reda på varför t ex just svenskfödda med två utrikesfödda föräldrar ligger sämst till i brottsstatistiken, jämfört med både utrikesfödda grabbar och dito svenssonsöner.
Om Sarnecki & Co sedan 70-talet (?) vetat att 30 procent av pojkarna som har en mamma född i Afrika finns i brottsregistret så vore det väl alldeles för jävligt om ingen politiker och myndighet hade förslagit åtgärder och insatser för att hjälpa just denna relativt lilla grupp långt innan smågrabbarna sögs upp i gängen!

PS: En siffra förvånar mig när jag slutat förvåna mig över allt annat: 4,8 procent av alla svenskfödda män med två svenskfödda föräldrar finns också i brottsstatistiken.
– Det vill säga: Såna som jag vars mamma och pappa hette Henny Amalia och Erik Helmer

Det är många. Enligt Brås rapport (sid 140) finns det idag 5 821 794 inrikesfödda män och pojkar med två inrikesfödda föräldrar, så betyder det att uppåt 280 000 av oss gammelsvenskar (4,8%) också är misstänkta för brott.
– Den gruppen står för drygt hälften av alla brottsmisstankar.
Det är vi och våra vita pojkar – inte ”dom där andra” – som är de svarta i diagrammet ovan: 280 000 småtjuvar, knarklangare, våldtäktsmän (54% av alla sexualbrott begås av ”våra” pojkar), heltidsgangsters, mördare och andra skitstövlar som ingen pratar om just nu.
– Detta för att det tagit Brå 16 år att ta fram siffror som ”alla” kände till.
Sorgligt även det.
Nu när vi har statistiken bör slutsatsen vara:
– Sluta trolla – bekämpa brottsligheten oavsett om den är svart eller vit!

Och vad är det här för gynnare…

Hon: och när vi läser om detta i morgonens tidningar sitter det helt plötsligt en rovfågel precis bakom honom och öga mot öga med mig. Hinner inte reagera snabbt nog för att ta en bild med mobilen när den nu satt typ tre meter ifrån mig. (Utanför fönstret alltså). Men en bild bakifrån fick jag, men då satt den betydligt längre bort. Nu försöker vi komma på vad det var!

Nytt brödrecept testat…
Himla gott faktiskt!!

Efter frukost gräddade jag tre danska råglimpor, och efter det städat i timmar. Det var längesedan det gjordes, i alla fall så pass ordentligt. Fast om någon kommer hit tror de nog inte vi städat sen före sommaren… spindlar i mängd här, och river man nätet är det nytt dagen efter.

Och har jag kokat ihop Hot Saucen som hade fermenterats klart idag, bubblade nästan inget längre. Tagit en vecka, för så lite… två små flaskor. Ändå dubblade jag receptet. Får sätta ny sats, den har en strykande åtgång. Barnen har redan börjat fråga efter årets kok…

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Sluta trolla – bekämpa brottsligheten oavsett om den är svart eller vit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s