Lördag: både förfest fest och efterfest med kokerskan på Castamar…

(Uppdaterad 18:53, 18:26)

Nio timmar i sträck…
Hett serietips på Netflix!

Hon: galen fredagkväll och natt tillsammans med hertigen av Castamar, hans kokerska och en massa fler sköna gestalter. Helt beroendeframkallande serie, vi såg tio avsnitt i streck, av totalt 12. Två hade vi sett kvällen före. Sista avsnittet slutade först klockan fem imorse…

Och så här skriver Aftonbladet om den…

övertrött och uppe i varv att jag inte kunde somna förrän framåt sju imorse, lyckades i alla fall sova i fyra timmar fram till elva. Känt mig ganska pigg ändå, förmodligen tack vare att det var ett i princip helt alkoholfritt party. Och så en lång frukost med morgontidningarna i sängen på det.

Plockat in lite chili, ugnen var upptagen av tomater, men imorgon åker de in på torkning.

Gick väl upp halv två ungefär, då hade det slutat regna, och jag kände mig tvungen att gå ut och skörda så mycket av tomater och annat grönt som möjligt. Av de som klarat senaste dagarnas skyfall vill säga…

Fem sorters paprikor, blir nog frysen för dem.

Fryst in och ugnstorkat tomatskörden. Så mycket mer blev det inte gjort idag… jo tog in lite vindruvor till kvällens soff- och bokkväll också. Det blir definitivt inget seriemaraton i repris inatt!

Och så lördagsgodiset!

Han: Har inte mycket att tillägga. Glad att jag lever i ett fritt land där vi får titta på vilka serier vi vill.
– Och när vi vill.
Läser i New York Times att den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj slipper gulag­arkipelagens straffarbete och fysiska tortyr. I fängelset tvingas han i stället varje dag titta på flera timmar på Putin-tv.

Naturligtvis kan jag inte fatta vilket hemskt straff det måste vara. Får mardrömmar bara vid tanken att en kvart om dagen fram till nästa val tvingas lyssna på Ulf Kristersson och Magdalena Andersson.

PS: Netflixserien om kokerskan på Castamar var en lisa för själen för oss romantiker på udden. Det enda som är sant (vid sidan kastratsångaren Carlo Broschi Farinelli som dök upp i vårt sovrum vid halvtretiden vid halvtretiden) är möjligen beskrivningen av Filip V och förfallet av det spanska riket som utgör fond till det hjärtknipande kärleksdramat på Castamar.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s