Onsdag: pissdag!

(Uppdaterad 17:10)

Hon: men min fina solros har i alla fall slagit ut! Annars har dagen gett noll. Försökt beställa etiketter till min chili, går inte, försökt och försökt och försökt. Priset och kvaliteten var väl för bra för att vara sant.

Vacker!

Efter att ha betalat en massa tullavgifter (nu tydligen även på varor från från UK) på bladlusmedel (exakt samma innehåll som det jag idag hittade på AGRO-shop) kom bara en flaska. Har beställt två!! Totalsumman ungefär fyra gånger så hög som för den jag köpte här.

Kuverten jag skickade efter från Amazon.se för 79kr, för typ tre veckor sedan har fortfarande inte kommit, och för dem var det helt plötsligt också tullavgift på, 139kr. ALDRIG ALDRIG mer Amazon!!!

Ingen bra dag alltså, jo förresten, jag har badat i havet och tvättat håret i iskallt vatten i vår utedusch, det kändes uppfriskande och bra. Och nu kom Han med en jättegod drink. Tack! Dagen börjar ljusna…

Han: Klart Don Papa ställer upp när hon kämpar i motvind. Med tanke på hennes rubrik passar en gammal kubansk drink. Old Cuban (rom, angostura, handkramad mynta från rabatten utanför sjöboden, pressad apelsin (hade ingen lime), sockerlag, is och allt översköljd med lite skumpa).
Och nu ska jag bjuda henne på torsk i ugn med svamp (Stolt fjällskivling från Margaretas sjöäng) med färska kryddor och en sked dijonsenap.
– Dagar som denna går vägen till en kvinnas hjärta via hennes smaklökar.
Hoppas jag.

PS: Jag tror att middan gick hem. Åtminstone säger hon det. Kan bero på att den kvinnan är snäll innerst inne även pissdagar. Juryns utfall kan i och för sig bero på att jag lät resterna av hennes romdrink förenas med fisken i ugnen.
– Och att vi – på hennes förslag – toppade min rätt med hennes hemgjorda chili-tomat-chutney.
Den funkar till allt.

Dessutom: Jag trodde att Don Papa var en kubansk rom som gjord för en Old Cuban. Men Tomat-Hasse, som förlorat sitt hjärta till Kuba, påpekar att Don Papa visserligen var en gammal revolutionär. Dock inte kubansk utan en av ledarna för den filippinska revolutionen på 1890-talet som egentligen hette Papa Isio.
– Man lär sig alltid något nytt.
Men vinet var i alla fall australiensiskt. En enkel Malbec+Cabinet från Red Heads.
Passar till allt en dag som denna.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s