Lördag: Idag toppar vi med en nyhet

(Uppdaterad 16:42, 16:10)

Här ute hände det.

Han: Idag har jag badat! Därför toppar vi bloggen med det. Detta i linje med mediedramaturgin som säger att en nyhet är en avvikelse från det normala, det udda, det som inte brukar hända.
Det är därför tidningar och tv-nyheterna hela tiden rapporterar om gängvåld, mord, våldtäkter, gamlingar som inte vågar gå ut. Incest, bilolyckor. Etc etc.

Det beror helt enkelt på att gängvåld, mord, incest och bilolyckor drabbas oss så sällan att vi fortfarande upplever det som nyheter. Få kvinnor blir våldtagna. De flesta gamlingar vågar gå ut, de tänker inte ens på att skulle kunde dem något.
– De flesta människor är goda, skötsamma, rättrådiga. Därför skapar de inga rubriker.

Det är bra att tänka på det ibland. Och som sagt:
– Att mannen i huset har badat i havet toppar denna nyhetssändning från udden beror alltså bara på att det händer så sällan att det är en nyhet. Tyvärr missade hon att ta en bild, vilket hon skyller på att hon blev så överraskad.
– Vilket bekräftar att det verkligen var en nyhet.
Att även hon badade är inte ens värt en notis. Det gör hon varje dag.

Hon: och nu målar han, går från klarhet till klarhet! Själv är jag trött idag, vet inte om det är det goda vinet till pizzan igår, eller den spontana trevliga drinken hos grannarna efteråt…

Gott vin från Pompette
…till god hemlagad Pizza från udden!

Det blir rester till middag idag. Skönt! Sitter och läser i kvällssolen. Imorgon ska vi på Konst runt. Bäst att vila upp inför det.

HAn: Det ska bli gott med pizza. Och att flytta in i sofforna. Tycker vi. Även om den melankoliske diktaren inte gillar att bli inställd i den mörka ateljén igen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s