Onsdag: trädbeskärning och stolpar ingen äger

(Uppdaterad 18:45)

Hon: vaknade 6.30 till en underbar morgon, och enligt SMHI ska det vara sol hela dagen. Nu gäller det att solens strålar når ner till mina omogna Espelette, och det gör de inte riktigt eftersom björken vuxit massor i sommar (som var sommar) och så står ju solen så lågt nu. Bestämmer mig för att det blir dagens första punkt!

Fin soluppgång utanför sovrummet

Tänker att det klarar jag själv utan inblandning av honom. Annars blir det bara ett jätteprojekt med motorsåg och radikal beskärning… tar stegen och ställer under trädet, med mig har jag en hederlig bågsåg, och så klättrar jag upp i trädet så jag når de höga grenarna i toppen.

Detta är alltså bara den ”lilla Oxeln”… (fanns ingen som kunde plåta när jag var ensam uppe i Björken.)

Det är ganska tjocka grenar alltså, en häcksax räcker inte. Men fy fasen vad jobbigt det var att såga igenom dem, trots att de inte var jätte jättetjocka. Skitsåg!! Men skam den som ger sig. Fast vid sista och högsta stora grenen tog orken slut. Ringde honom, som stod på andra sidan häcken och undrade vad jag var … Han började genast förmana och prata om motorsåg etc! Ge mig lite beröm istället tyckte jag. Okej då muttrade han. Sen beskar vi massor av träd i gyllene harmoni!

Han: Jag sa bara, ”mmm men rör inte sågen Alfons”. Naturligtvis gjorde hon just det. Var hon hittade den gamla rostiga bågsågen vet jag inte, men ibland inser jag att hon är ensambarn, van vid att solen går upp bara för att hon ska kunna leka.
Ingenting är så meningslöst som när det som inte borde göras alls utförs på ett kompetent sätt och när dagen är slut har vi toppat allt med gulnande blad på.
Men hon är snygg i motljus och det blev en trevlig eftermiddag.

I övrigt har jag ägnat dagen åt att försöka få kontakta med någon-som-har-hand-om-det. Det vill säga någon som har hand om nedfallna teleledningar och stolpar med vidhängande ledningar som ingen använder men som år efter år står där de står och ibland faller där de står.

Det visar sig vara i princip omöjligt. Det finns gott om hemsidor och digitala kundtjänster hos olika Teliabolag som ber mig zappa mig vidare bland alternativ som jag inte är intresserad av.
– Nej, jag har inte problem med min mobil.
– Jag förstår inte. Vad kan jag hjälpa dig med?
– Det är så att jag är ordförande i en stugförening och vi har ett 10-tal telestolpar med diverse ledningar som vi tror inte längre används och just ligger minst en ledning på
marken…
– Förlåt jag förstår inte. Har du problem med din internetuppkoppling…?

Till slut gav jag upp. Först tänkte jag sätta in en annons i något lokalt bov-forum, typ ”Passa på, massor av kopparledningar att stjäla utan att nån bryr sig!”. Sen tog jag saken i egna händer. Beväpnad med hennes sekatör och min skruvdragare klippte jag helt sonika av de 30 meter telefonledning som länge nog legat som snubbeltråd kring stolpen vid Kiosken.
– Det kändes bra.
I ögonvrån såg jag hur Altonen som bor intill gjorde tummen upp för denna hjälplösa revolt mot de där uppe som har hand om det.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s