Torsdag: utflykts- och shoppingväder

(Uppdaterad 20:00)

Hon: 22 sekundmeter i byarna och kraftiga regnskurar… vi åker och hälsar på gammelfaster Gun och gammelfarbror Sten i Ronneby. Köper kött i Attanäs på vägen, och lunchar på Blomlöfs i Karlskrona. Kan vi dessutom köpa kvällens middag där.
– Blev färska aborrfileer!

Tre generationer Petersson, den fjärde bakom kameran….

Pappa Adams gammelfaster Gun (87 år) ville hålla, gick hur bra som helst, och Iggy visade sig från sin bästa sida. Ja, farmor var lite nervös, helt obefogat.

Gammelfarbror Sten (91 år) nöjde sig med ett litet samtal på avstånd.

Inte rört mig på tre dygn, typ, hoppade av uppe vid vägen och gick genom skogen hem, började skymma, lite läskigt… men var tvungen kolla mitt Trattis-ställe. Såg inte så bra, hade dessutom solbrillor på. Fick ändå med några hem:

Han ringde, kändes tryggt prata medan jag gick, var dessutom någon som kom joggande på vägen mot Järnsida. Skumt. Såg en vespa stå parkerad på ett annat ställe, mitt i skogen. Klockan fem… hrmmm! Egentligen vill han bara berätta att jag fått ett bokpaket och var nyfiken på vad det var. Blev jag med, men du får vänta till jag kommer hem sa jag!

Det var Vogue Scandinavia. Så kul, hade helt glömt bort jag beställt dem. Spännande se hur den är. Beställde båda numren som kommit ut. Få se om det blir fler…

Som kronan på verket gick fullmånen upp utanför lagom till drinken. Och bakom Fimpan har lastfartyget som låg här flera dygn i streck för någon månad sedan ankrat upp på nytt. Det är allt lite spännande det också.

Man ser ljuset från båtens lanterna precis till höger om flaggstången.

Han: Som inledning till ett avsnitt av Morden i Skeppevik ser hon ut som ett spökskepp i månljuset. Men lastfartyget hon berättar om heter North Carrier och besökte oss senast i slutet av augusti. Hon ligger för ankar i väntan på att gå till Gdynia i Polen.
Detta enligt den utmärkta sajten Marine Traffic.

Vad gäller besöket hos Iggys farmors faster har den stolta farmodern redan dokumenterat mer än vad en stackars pojke behöver:

Och som grädde på moset serverade barnbarnets pappa en utmärkt smörstekt abborre med beurre blanc med hemodlad gräslök och persilja.

Gott? Säger som Albert Engström, Zorn och de andra konstnärerna på sin kobbe i skärgårn:
– Undrar vad medelklassen äter en sån här kväll när månen är full.Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s