Tisdag: jobb, jobb, jobb – och naturligt vitt brus

Hon: ja denna veckan sitter jag lite ”i skiten”, som vi alltid sa förr när det var för mycket att göra på jobbet. Förra veckan skyllde jag på barnbarnet att jag var dålig på att blogga, denna på jobb. Nästa vecka, då…

Och apropå barnbarnet… artikel i dagens DN!

Iggy, har trendmedvetna storstadsföräldrar som berättade för mig om fenomenet ovan. De hade ställt barnvagnen vid diskmaskinen och sa att vitt brus var bästa sömnpillret.

Däremot fick jag absolut inte prassla med papper eller liknande, då skulle han garanterat vakna… enligt föräldrarna. Kul att det två dagar senare är en stor artikel om denna nya trend/upptäckt i DN. Skickade genast artikeln till föräldrarna ;).

Han: När jag läser vad hon skriver om det sjunde barnbarnet och dagens nyord – vitt brus – associerar jag till en gammal dagsnotering: Katten väcker dig. Eller kanske är det havet. Ljudet av långa vågor som rullar in mot viken. Det låter fridfullt. Svagt sydlig vind, förmodligen.
– Så här skulle vi bo, tänker du. Inser sedan att det är det du gör. Ser sedan att klockan bara är strax efter fyra. Allt är en illusion. Vågskvalpet kommer från radion. Under nattens sändningsuppehåll spelar P1 ett ljudband med vågljud.
Katten tittar på dig och undrar om du är riktigt klok som somnar med radion på när ni sover ensamma. Sedan går ni upp. Du öppnar verandadörren och hör havet på riktigt.
– Så här skulle vi bo året runt, säger du till katten som sitter på verandan och tittar på änderna som sover i er gemensamma vik.

Detta skrev jag innan hon flyttade ner till katterna och mig. Det var innan det fanns brusmaskiner och spellistor på Spotify som heter ”Baby sleep aid: White noise”.
Vad det består av?
– Inte vågskvalp men otaliga timmar av lågintensivt knaster i alla frekvenser ”med ett jämnt fördelat energispektrum”: vitt brus.

Enligt media är det vita brus ”en integrerad del av den digitala sömnmarknaden”. Jojo, man kan också säga att ingenting är så meningslöst som när somliga envisas med uppfinna hjulet ännu en gång.
– Om du vill testa något annat än digitaliserat vitt brus? Gör som jag, öppna verandadörren och lyssna på vågorna.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s