Torsdag: Lisbeth Salanders ”lillebror” fixade biffen och så dagen(s) val

(Uppdaterad 18:11)

Hon: när jag städade häromdagen ramlade paddan i golvet med laddsladden i. Då gick yttersta toppen av, och fastnade i laddurtaget. Skit!!! Både Han och jag försökte med diverse hjälpmedel, typ stoppnål och olika pincetter, att få ut den. Gick inte, däremot förstörde vi väl mer än vi helade…

Yttersta spetsen är alltså kvar i paddan…

Tänkte att jag nog får köpa en ny, men denna var en fin IPad Pro som jag fick i 55 års-present. Jo, jag blev gladare för den än om jag fått diamanter. Och jag använder den massor. Älskar den!!! Så gav inte upp riktigt där utan började googla på laddnings-stationer och IPad, verkade dock inte funka nåt bra. Annars vore ju det en bra lösning. Och Han tror inte det finns någon Appleauktoriserad reparatör i Kalmar, och det är de enda som kan sånt… ”Ta med den till Stockholm”!

Hurra, den laddar igen!!!

Men jag fortsätter googlandet och hittar Snabbt Fixat. Ringer och pratar med någon som mumlar och låter som en typisk hacker, och jag tror direkt att detta är rätt ställe. Hemsidan har också någon med koll gjort, enligt mig ;).

Och idag var vi där, och vem sitter bakom en skärm, jo Lisbeth Salanders lillebror, typ… Svart hoodie med luvan uppe, svarta vantar och någon sorts datorbrillor. Mumlar något ohörbart och försvinner med min padda. Kommer tillbaka snabbt, och den är fixad. Wow!!! Men han varnar för att den kan krascha (med ett litet litet snett leende) när jag stoppar in laddaren. Men icke, och den laddar dessutom! Så tacksam!!!

Och nu är den fulladdad igen 🙂

Han: Grattis! Du har rätt, idag har vi mött Salanders hemliga lillebror. Vilken stjärna!det lilla vi såg av honom.

Nu till dagens nyhet bortom udden: Blir rörd när jag ser Magdalena Andersson bli enhälligt vald på S-kongressen. Rörd över att så många människor tycker att det är viktigt att engagera sig politiskt och inte bara sitta framför tv:n och gnälla.
– Känner du igen dig?

Mest rörd blir jag för att jag tänker på min pappa. Inför varje val skickade han valsedlar till oss barn med ett tydligt budskap:
– Rösta på socialdemokraterna, de är vana är regera.

Vad han skulle säga om dagens politiska jippo vet jag inte. Under några år slutade han skicka valsedlar. Det var efter att Olof Palme hade mobbat Torbjörn Fälldin (c) sönder och samman i en i en tv-debatt i valrörelsen 1976.

Palme vann debatten, men Fälldin vann valet. Pappa avskydde Palmes intellektuella arrogans. Han röstade C men återvände så småningom till det socialdemokratiska partiet.
– Men jag undrar ändå – vilka valsedlar han skulle skicka till oss inför val 2022.
Jag är helt övertygad om att pappa skulle ha gillat Stefan Löfven. Frågan är om han skulle gilla Magdalena Anderssons retorik.

För när allt kommer omkring tror jag att vi fortfarande skulle vara överens med publicisten Herbert Tingstens slutord över svensk partipolitik, formulerad redan på 70-talet:
– Ideologierna är döda. De svenska partierna är överens i stort, blott oeniga i smått.
Tills vidare har inget framkommit kring dagens (S)tora politikhändelse som ändrar den slutsatsen.

PS: Om jag ska vara hel uppriktig, och varför skulle jag inte vara det?, så hade jag inte alls tänkt blogga om Magdalena Andersson.
Men kanske ligger det i nivå med andra inlägg på dagens a-sociala medier (typ Magda A:s frisyr, blå klänning etc): Läser i Illustrerad Vetenskap att blondiner inte alls är mer korkade än andra kvinnor.
Amerikanska forskare har nämligen gjort en omfattande av sambandet mellan IQ och hårfärg hos 10 000 kvinnor som visar att intelligensnivån är i princip densamma oavsett hårfärg. Blondiner har till och med en något högre IQ (103,2) än brunetter (102,7), rödhåriga (101,2) och svarthåriga (100,5).

Självklart har detta inget med dagens partiledarval att göra. Men om SVT:s politikkommentator Mats Knutsson nämner något om skillnaden mellan Mona Sahlin och Magda Andersson i kvällens orakelprat så vet du var han fått det ifrån.
eller inte.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s