Onsdag: när katten är borta…

Hon: Han gick upp före fem imorse för att ta fakirplanet från Kallinge till Stockholm. Han hade grejer att vara med på både idag på förmiddagen och i kväll, men det får han berätta mer om.

Då tar vi kel-morgon!

Ludde och jag började dagen med lite kel. Sedan har matte haft fullt upp hela dagen. Först på to-do-list var att städa växthus 2 så att citronträden, fikonträdet, olivträdet och pelargonerna har någonstans att övervintra.

Det kryllar av bladlöss därinne och ska svavelrökas när han kommer hem igen. Men först måste alla plantor ut, sen dammsugas och torkas av med såpavatten!

Done!

Och så ska vädringsfönstret stängas… men varför går det inte, något tar emot:

Ludde, var är du…!!!

Ja det var en råtta, såååå jobbigt! Måste klämma till, men tycker synd om den. Ingen jättestor stads-råtta alltså, utan ganska liten. Det knakar i benen och något rör sig. Huh, det är vita maskar… Och varför är Han inte hemma nu då!!! Den var förmodligen redan död, pust, så jag var nog ingen rått-mördare trots allt. Men väldigt konstigt att den har kunnat fastna. Fönstret har ju stått på glänt hela tiden…

Ljust surdegsbröd…

Sedan satte jag två limpor på jäsning. Ett ljust innehållande en fjärdedel dinkel och en fjärdedel vetemjöl special. Resten är fullkorns-mjöl, Ölandsvete och Jacoby från Solmarka gård.

…och så ett mörkt med rågkross, lin- och solrosfrön

Det mörka ska stå och dra och svälla över natten, sedan ska mer mjöl, jäst och sirap i imorgonbitti. Lite spännande, har aldrig gjort detta förut.

Och så har jag börjat mala den sista chili-batchen!

Ja nu är nästan all chili färdigmalen. Och alla fyllda kryddburkar har gått åt. Jag har ett par kvar att skicka, och så några som ska bli egna julklappar, sen är de helt slut! Finito!!! Måste definitivt utöka chiliodlingen nästa år…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s