Torsdag: Allt har ett slut – utom korven

(Uppdaterad 18:02)

Han: Blev än en gång tvungen att lämna udden för att hedra resten av världen med min närvaro. Som vanligt är min insats liten men vältuggad när Svenska Korvakademin bjuder in Sällskapet  K.O.R.VKorvens Oförtrutet Runda Vänner till fest. ”Akademin för de sköna korvarna” består av finasmakare typ Ulf Elfving, den ende; matskribenten Lena Söderström, mediedebattören Jan Scherman, preses Christina Möller m fl.

K.O.R.V. däremot består av oss wannabees, de flesta råa sällar som är beredd att döda för en bit lokalproducerad weisswurst och nu hade ett sjuttiotal bjudits för att fira Akademins 30:e födelsedag på restaurang K-Märkt på Karlavägen i huvudstaden.
Självklart blev det en orgie som fick snålvattnet att rinna hos både gammal och ung . Kvällen började med ett glas Dry Martini där den trötta oliven ersatts av en fräsch skiva falukorv.

Korv förenar och av en slump hamnade jag bredvid  Ricard Constantinou, som jag kände förr i tiden-tiden och som inte bara är hedersmedlem i Akademin utan även ägare av finkrogen K-Märkt som förvandlats till en gigantisk korvmoj för kvällen och därmed en initierad guide till kvällens måltid:
– För att hitta en början serverades inte bara en utan tre förrätter – Pizetta med salsicca & salvia, Kycklingbuljong med weisswurst, morot och gräslök samt en perfekt crostini med tunt skuren kycklingkorv, aprikos, pumpa och pistage.

Varmrätten intogs som en bordsbuffé med tre olika korvar i smakerna anka, apelsin, stjärnanis; entrecote och Wrångebäck Gårdsgris, tryffel, senap och picles. Serverades med en otroligt god rotselleripure, äpple, sherrysky, friterad surkål & kastanjer.  
Och som dessert en lekfullt och söt imitation på temat ”currywurst med pommes”.

Janne introducerar Janne.

Höll ihop kvällen från scenen gjorde min gamle kompis Jan Scherman (se bloggen IDAG GÖR VI GRATIS TEXTREKLAM FÖR LIVETS VÄSENTLIGHETER). Många minns honom som en ettrig chef för TV4:s Kalla Fakta, som VD på TV4 införde han Management by Sausage och sen han mötte korven på allvar har även han förvandlats till en gladlynt och spolformad entertainer. Det föll därför på hans lott att presentera kvällens hedersgäst som tilldelats Akademins stora hederspris (gissa vad) för sitt mångåriga arbeta för de sköna korvarna.
– Jag har fått många priser men det här är nåt extra.

Undrar varför Janne ville ta en selfie med mig?


Sa hedersgästen som även han hette Janne och sysslade tydligen med fotboll för efter prisutdelningen ville han absolut ta selfie med mig. Det gav jag mitt samtyckte till om han hälsade till sonen Erik, som utsetts till chef för en annan Akademi.
Brommapojkarna (BP) är den svenska fotbollsvärldens kanske viktigaste talangproducent och BP:S Akademi har bland annat skolat fram sju man i årets svenska fotbollslandslag.
– Han gör ett jätteviktigt jobb för mig, sa Janne Andersson till den stolta pappan.

PS: Resten av de 24 timmarna i Stockholm får jag berätta om när jag kommer hem. Nu sitter jag på Bromma flygplats och väntar på att flyga hem. Eftersom livet är cirkulärt var den sista jag sa hej till efter lunchen på Sturehof en annan stockholmsprofil: Manfred Aronsson.
Vi sågs av en slump (han skulle äta skaldjursplatå med sina polare, jag pannbiff med vatten), men en gång i förr-i-tiden-tiden tillhörde vi båda Jan Stenbecks moderna tiders mongolhär (mer om det i morgon). Många månvarv senare är Manfred ordförande i Brommapojkarna (BP), en fotbollsklubb som nyligen fått en ny Akademichef.
– Slumpen är ingen vanlig tillfällighet.

Bröd, men ingen korv…

Hon: välkommen hem! Det blir rester, italienska köttbullar, och nybakat bröd till middag!

Imorgon ska vi svavel-röka växthus 2! Idag blev det inget nyttigt uträttat, förutom en långpromenad till kanonplattan, 10.000 steg. Och en lång pratstund med bästisen i grannhuset som hade varit uppe i byn och handlat. Trevligt! Ja förutom att hennes bil inte ville starta efter pratstunden… tur hon hade kört in på parkeringen vid campingen och inte bara hade stannat mitt i vägen 🙂

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Allt har ett slut – utom korven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s