Söndag: Lyckad premiär med Korvens oförtrutet runda vänner

Hemmansägare Blomqvist, KORV:s lokala ordförande, visar novisen Maxe Axelsson.

Han: Det torde ha framgått att jag kommit ut ur garderoben och öppet erkänt mitt Korvberoende.Jag tillhör inte KorvAkademien, så fin är jag inte. Där sitter Ulf Elfwing, Christina Möller, Jan Scherman, kändiskocken Roland Persson och andra flottiga typer.

Men jag har under ett antal år tillhört det grovmalda huligangänget av wannabees som flockas kring Akademin och ibland händer det stora i det lilla.

Det stora som hände i helgen i lilla Södra Kärr är att det inte bara stoppades korv utan att det även organiserades Smålands första lokalavdelning av K.O.R.V.


Initiativet till till K.O.R.V.  (Korvens Oförtrutet Runda Vänner) togs av Magdalena Ribbing, känd som Sveriges främsta expert på etikett och folkvett och alltså även Korvvett.
– Frid över hennes minne, jag hade henne faktiskt till bordet på min första K.O.R.V-middag.
Sällskapets syfte är ”att med alla till buds stående, ehuru dock lagliga, medel vårda bevara och utveckla Korvtraditionen såväl vad gäller tillverkning som regelbundet intagande.” Och vid det historiska mötet i Södra Kärr svor sex hungriga män med god smak

att verka för att Korv officiellt proklameras, och accepteras, som svensk nationalrätt.

– att särskilt uppmärksamma Korvtillverkare, Korvdistributörer och inte minst kroghållare, som har den goda smaken att med viss regelbundenhet behaga upptaga Korv, jämte lämpliga tillbehör, i sina menyer. Med självklarhet under rubriken ”Dagens rätt”, men med fördel även under avdelning ”Gastronomiska höjdare” e dyl. i ”a la carte-menyn.

– att årligen fira Alla Korvars Dag den 12 mars samt verkar för att det blir så kallad ”röd dag” i almanackan. 

– att verka för att Korv alltid stavas med stor bokstav.


Nu vet du det. Under lekfulla former under hemmansägare Roland ”Blomman” Blomkvist stränga ledarskap intogs en gourmémiddag med tre sorters Korv, coleslaw och hemmosad potatis.
Det stora provet bestod, vid sidan av en omfattade ölprovning, av en komplett och framgångsrikt genomfört Korvstoppning baserad på ett gott lagarbete samt ett antal kilo köttfärs, bogfläsk, skinka och en hemlig kryddblandning med fänkål som bas.  

PS: Jag förstår om du blir sugen. Medlem kan alla bli som räknar Korv som en gastronomisk delikatess och därmed vill verka för föreningens syfte, samt erlägger den fastställda årliga medlemsavgiften (100 kr). Läs mer här.


Apropå kulturdebatten om V-ordet noterar jag att i K.O.R.V:s stadgar noteras att ”Till hedersmedlem kan utses person som genom handel och vandel gjort ( eller förväntas göra ) utomordentliga och extraordinära insatser, vilka påvisbart gagnar sällskapets syften.”
I en framtida runa förväntar jag mig att Akademin noterar att jag genom värvningen av detta sköna gäng visat prov på föredömlig handel och vandel.

Hon: trött man följde med på loppis men orkade inte köpa något, trots massvis av hans typ av grejer. Då fattar man att det var ett rejält kalas…

Mormor/farmors typ av grejer 😉

Men jag (chaufför även idag) hittade ytterligare ett loppisfynd för de små semesterfirarna på udden. Nu finns det både skottkärra och trehjuling när de kommer. En rejäl trehjuling dessutom. Typ min årgång 🙂

Publicerat av

En reaktion till “Söndag: Lyckad premiär med Korvens oförtrutet runda vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s