Tisdag: trygg, stabil och med så mycket pondus …

Här känner jag mig trygg!

Hon: … har eken till skillnad från dagens nya regering. Inte hört talas om många av ministrarna som presenterades, och känner mig inte det minsta trygg med någon. Hade ändå hoppats på Carl Bildt som utrikesminister, det hade ändå känts lite bättre.

Fatta tjockleken på den gamla ekens stam…

Hursomhelst var det den gamla eken som växer i sjöhagen innan man kommer fram till Bergkvara jag ville visa. Den måste vara såååå gammal, och den är så himla fin. Stannar och klappar lite på den var gång jag passerar.

Tjocka rötter väl förankrade i marken har den också

Och äntligen har kossorna flyttat in så jag vågade gå där igen. Vet inte varför jag blivit rädd för kor helt plötsligt, som gått där så himla mycket. Min mamma brukade bara plockade upp en gren från marken om de blev för närgångna.

Eken i sin helhet!

Han: Jo, självklart har uddens lilla vindpinade koloni lyssnat på Ulf Kristerssons regeringsförklaring. Även om somliga till slut gick till skogs.

MAn skymtar en politik.

Om förklaringen finns mycket att säga. Och det kommer att sägas mycket. Missade du förmiddagens riksmöte och inte (som hon) nöjer dig med hårt vinklade sågningar i den gamla regeringens partiorgan (Dagens Nyheter, Aftonbladet m f) – eller entusiastiska hyllningar i regeringstrogna medier (Barometern m fl), föreslår jag att du skaffar dig en egen uppfattning här.

Nu om ord: Minnet är kort, särskilt när man inte vill minnas. Igår bloggade jag om att en nostalgisk Jimmie Åkesson snott det gamla socialdemokratiska hyllandet av vandeln, detta nu hårt kritiserade ord som alla andra låtsas att de aldrig hört sedan medeltiden.
Här en reminder.

År 2006 förlorade Socialdemokraterna makten. I valanalysgruppens självkritiska analys heter det:Valet 2006 blev ett förlustval. Inte sedan 1914 har en så låg andel av väljarna valt att rösta på socialdemokraterna i riksdagsvalet.”

Varför det gick så illa? Ett svar: ”
Mandatperioden kom att kantas av katastrofer och affärer. Större och mindre. I spåren av flodvågskatastrofen i Sydostasien skulle debatten om ansvaret för räddningsinsatserna leva kvar under en längre tid. Även om ingen kunde lasta regeringen för det inträffade, innebar kritiken mot krishanteringen i samband med tsunamin att regeringens duglighet sattes ifråga.”

Och inte bara det: ”Till detta kom affärer där socialdemokraters handel och vandel sattes ifråga. I några fall var de mest ett uttryck för övernitiska mediers jakt på politiska skandaler. Men i flera fall fanns det verkligen anledning till klander, eftersom de politiker eller fackföreningsföreträdare som figurerade i dem, utnyttjat sina positioner till att skaffa sig privilegier och ekonomiska fördelar långt från medlemmarnas verklighet…”.

Detta om bristande vandel.

Roligast idag!

Hon: dagens mest klockrena kommentar, delad av kompis på FB!

Han: haha, ibland är hon elak som en skallerorm.puss!


Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: trygg, stabil och med så mycket pondus …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s