Onsdag: Ministrar ersätter Bachelor-Sia i lokalpatriotisk kråkvindel

Han: ”Det kan kanske tyckas lite väl kråkvinkel och lokalpatriotiskt att direkt leta efter lokala anknytningar på den 24 namn långa ministerlistan. Men det är viktigt…”
Runt om i landet innehåller idag alla lokaltidningar den obligatoriska artikeln om de nya ministrarnas lokala förankring – eller brist på.
– Norrland blev utan minister, vilket i sig är är värt en artikel enligt bl a redaktören för Norrländska socialdemokraten NSD).

Här i Småland gick det bättre, rena lottovinsten. ”Två ministrar med rötter i Kalmar och ett kommunalråd från Växjö. Det var utdelningen, sett med mer lokalpolitiska glasögon”, skriver Barometerns Birgitta Hultman glatt om än lite generad över dagens ”lokalpatriotiska kråkvinkel”.

Sia från Kalmar försökte hitta kärleken i tv. Fann den hemma hos sig.

Vi släpper det. Ministrarna har ju trots allt inte uträttat något ännu för att förtjäna mer medieutrymme. Gjort bestående intryck har däremot en riktig lokalkändis gjort. Inte minst nu när han skrivit ut sig ur historien under suckar och stön och massor av rubriker i lokalpressen.
– Jag talar förstås om Bachelor-Sia från Kalmar.

Har du bott under en sten de senaste åren kanske du inte vet att ”Bachelor Sverige” är ett av landets mest populära reality-såpor på tv. Upplägget påminner om ”Bonde söker fru” och ”Ensam mamma söker”, men i en mer ”Paradise hotel”-inspirerad miljö.
– Mer naken hud alltså.
– Fattar’u?

Programidén är enkel och basal, det här är en parningslek med publik. Premissen är enkel: Två killar (”bachelors”) presenteras i med varsin introduktionsvideo som ska locka tjejer i hela landet att ansöka om att dejta dem i programmet.
Sedan börjar parningsleken.
En av årets hannar har varit 34-åriga Siamak Hatami från Kalmar.
– Jag hoppas såklart att min drömkvinna dyker upp, det är den ultimata förhoppningen, sa han till Barometern i februari.

Det gjorde hon. Dök upp alltså. Samma dag som Ulf Kristersson klev upp på sin scen kom ”chocken”.
– Sia hoppar av Bachelor mitt i säsongen!

Sia hade mött Isa och allt blev fullbordat. Till mediedramaturgin hör att Isa inte tillhörde de trånande och nu svårt traumatiserade haremsdamerna som suktade efter Sia.
Hon visade sig redan vara inneboende hos Sia i Kalmar.
– Intressant, eller hur?
Och när Isa plötsligt dök upp i programmet som en dark horse föll hjälten som en fura i Småland.
– Det jag har känt med dig har jag aldrig upplevt med någon och för det är jag väldigt, väldigt tacksam, säger en känslosam Sia i tv-rutan.
– Under den här resan inser jag mer och mer för varje dag att det finns bara en plats i mitt hjärta och den är din.

Oj, oj, oj. Allt det här jag läst mig till tidningen där bygdens son (och hans nygamla kvinna) följts i minst ett 10-tal helsidesartiklar. Återstår att se om ”våra” lokala ministrar kommer att göra lika stora insatser för mänskligheten och även de belönas med alla dessa rubriker.

PS: Om du undrar, ja, parningsleken fortsätter. Innan de blankögda tjejerna i Bachelor ens hunnit torka tårarna presenterades en ny bachelor, Christian,37. Men han är från Stockholm så han försvinner ut ur vår historieskrivning redan här.

Hon: Hrmm, jag nöjer mig med att studera alla maneter som samlats i min badvik…

Publicerat av

2 reaktioner till “Onsdag: Ministrar ersätter Bachelor-Sia i lokalpatriotisk kråkvindel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s